Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα  01 - 06 - 2009

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας

Τηλ.FAX: 2552-24361

e-mail : belmeebr@otenet.gr

Blog: http://belmeevrou.wordpress.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,
Ως λειτουργοί έχουμε την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας. Έχουμε υποχρέωση λοιπόν να διατηρούμε ένα ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα. Να προάγουμε τις αξίες της δημοκρατίας, του διαλόγου, της ελευθερίας. Να σεβόμαστε την προσωπικότητα των μαθητών μας και των συναδέλφων μας.

Στο Δ.Σ. προσήλθε συνάδελφος του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας καταγγέλλοντας γραπτά ότι ο Διευθυντής του σχολείου της την εκδίωξε από το Γραφείο του υβρίζοντάς την, ενώ ταυτόχρονα την χαρακτήρισε ανεύθυνη, κατηγορώντας την ότι δεν εκτελεί σωστά τα καθήκοντά της.

Ως Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ ομόφωνα καταδικάζουμε αντισυναδελφικές συμπεριφορές όποτε συμβαίνουν και από όπου και αν προέρχονται. Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η συμπεριφορά του Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας έχει απασχολήσει την σχολική κοινότητα. Είναι γνωστό ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει  χρησιμοποιήσει τις πλέον παιδαγωγικές μεθόδους ως προς τους μαθητές.

Συνάδελφοι,

 ο σεβασμός στην προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και πολύ περισσότερο του κάθε συναδέλφου είναι αδιαπραγμάτευτος. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη κανενός. Είναι αδιανόητο εκπαιδευτικός να θίγει την προσωπικότητα μαθητών ή συναδέλφων.

Εμείς ως Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο της Ένωσής μας, ενώ ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ότι συμπεριφορές και πρακτικές που δεν σέβονται την προσωπικότητα των συναδέλφων από όπου και αν προέρχονται θα μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

 Κατόπιν των ανωτέρων ζητάμε την άμεση έρευνα της υπόθεσης από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα και την απόδοση ευθυνών .



Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΑΛΕΒΥΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                       ΠΕΝΤΑΦΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.