Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα: 15 - 11 - 2009

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας

Τηλ.FAX: 2552-24361

e-mail : belmeebr@otenet.gr

Blog: http://belmeevrou.wordpress.com

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ




Στις 30/12/2008 υπεγράφη από τον τότε Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Στυλιανίδη υπουργική απόφαση χρηματοδότησης του έργου για την κατασκευή Ειδικού Σχολείου στο χωριό Σοφικό ενδεικτικού προϋπολογισμού ύψους 5.000.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί διετής συντονισμένη προσπάθεια προετοιμασίας και διεκδίκησης του έργου από μελετητική ομάδα τεχνικών των υπηρεσιών του Επαρχείου Β.Έβρου. Η ομάδα αυτή εργαζόμενη και πέραν του υπηρεσιακού ωραρίου αφού ήρθε σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επισκέφτηκε αντίστοιχα συγκροτήματα Σχολείων στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ και του ΟΣΚ, ολοκλήρωσε το φάκελο του έργου ο οποίος προέβλεπε: α) στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του ΚΔΑΥ Β.Έβρου στο ήδη υπάρχον κτίριο του Γυμνασίου Σοφικού το οποίο θα ανακαινιζόταν β) κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων 5000 τ.μ. στο υπόλοιπο οικόπεδο όπου θα στεγαζόταν το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και γ) κατεδάφιση του υφιστάμενου κτιρίου του Δ.Σχολείου. Απέμεναν μόνο οι τελικές τυπικού χαρακτήρα αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου.

Δυστυχώς η μελέτη αυτή δεν υιοθετήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Νομάρχη αλλά ζητήθηκε από το Δήμο Ν.Ορεστιάδος οικόπεδο μέσα στην πόλη για την ανέγερση των παραπάνω κτιριακών εγκαταστάσεων. Οι παλινωδίες και οι αλληλοσυγκρουόμενες αυτές ενέργειες και αποφάσεις της Νομ Αυτ/σης και του Νομάρχη Έβρου ανέστειλαν την πρόοδο του έργου, τροφοδότησαν τοπικιστικού χαρακτήρα αντιθέσεις (Ν.Ορεστιάδα –Διδυμότειχο), απαξίωσαν την άοκνη προσπάθεια των επιστημόνων –μελετητών του έργου και καθιστούν επισφαλή τη συνέχιση διάθεσης των εγκεκριμένων χρηματικών κονδυλίων.

Η Β ΕΛΜΕ Έβρου

  1. Καταγγέλλει τις πράξεις της Νομ.Αυτοδιοίκησης και του Νομάρχη οι οποίες επιφέρουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και ακυρώνουν την πρόοδο του εγκεκριμένου έργου.


  1. Ζητεί την άμεση έναρξη των διαδικασιών κατασκευής του έργου του Ειδικού Σχολείου ανεξάρτητα από το χώρο επιλογής. Κάθε χρονική καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΒΥΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                       ΠΕΝΤΑΦΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.