Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2001

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 2



Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                Ορεστιάδα 19 - 12 - 2001
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
Τηλ. & fax: 0552-24361



Θέματα :
1.      Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση
2.      Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και «παραπληροφόρηση»
3.      Σχολικές βιβλιοθήκες
4.      Κάρτες μελών της ΟΛΜΕ



Τα κάλαντα . Νικηφόρος Λύτρας 1875

TA ΜΕΛΗ ΤΟΥ  Δ.Σ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.
Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, κατατέθηκε στη Βουλή για συζήτηση το τριπλό νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, επιμόρφωση, οργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις(;). Μετά τα θερινά νομοσχέδια, που μας είχε συνηθίσει το ΥΠΕΠΘ ακολουθούν τα εορταστικά, σε μια προσπάθεια αιφνιδιασμού του εκπαιδευτικού κόσμου και μετριασμού των αντιδράσεων. Η ΟΛΜΕ ήδη αντέδρασε με ανακοίνωσή της, την οποία επισυνάπτουμε, χωρίς όμως πρόγραμμα δράσης. Θα πρέπει λοιπόν η αντίδρασή μας μετά τις διακοπές να είναι άμεση και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση.
  1. Λίγες μέρες πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου διοχετεύθηκε μια φήμη για αυξήσεις από 30.000 έως  80.000 δρχ. Το νομοσχέδιο αναφέρει
Άρθρο  7
7. Το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του νόμου 2470/97 ( ΦΕΚ 40/Α ), όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, αυξάνεται από 1ης Οκτωβρίου 2001 κατά δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) δραχμές.
Άρθρο 9
3. Στα στελέχη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χορηγείται από 1ης Ιουλίου 2002, για τη διάρκεια της θητείας τους, μηνιαίο επίδομα ειδικής απασχόλησης ως εξής:
·  α) Στους σχολικούς συμβούλους προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης,, ειδικής αγωγής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών και νομαρχιών, στους προϊσταμένους των γραφείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φυσικής αγωγής και τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και στους διευθυντές των ενιαίων λυκείων και των ΤΕΕ, δραχμών ογδόντα χιλιάδων (80.000).
·  β) Στους διευθυντές γυμνασίων, τετραθέσιων και άνω δημοτικών σχολείων και σχολικών εργαστηριακών κέντρων (ΣΕΚ), δραχμών εξήντα χιλιάδων (60.000).
·  γ) Στους υποδιευθυντές σχολικών, μονάδων, υπεύθυνους τομέων ΣΕΚ, προϊσταμένους τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προϊσταμένους μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, δραχμών τριάντα χιλιάδων (30.000).
Είναι φανερό λοιπόν που δίνονται οι αυξήσεις καθώς και για ποιους λόγους.
4. Το μηνιαίο επίδομα θέσης ευθύνης του άρθρου 14 του Ν. 2470/1997 (ΦΕΚ. 40Α) των σχολικών συμβούλων, που τοποθετούνται ως προϊστάμενοι των τμημάτων επιστημονικής-παιδαγωγικής καθοδήγησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αναπροσαρμόζεται από 1ης Ιουλίου 2002 στο ποσό των ογδόντα χιλιάδων (80 000) δραχμών.
  1. Άρθρο 11
Σχολικές βιβλιοθήκες
  1. Για τη λειτουργία των κατά το άρθρο 43 του Ν. 1566/1985 Σχολικών Βιβλιοθηκών συνιστώνται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων πενήντα (50) θέσεις του κλάδου Π Ε βιβλιοθηκονόμων και πενήντα (50) θέσεις του κλάδου ΤΕ βιβλιοθηκονομίας
  2. Τυπικά προσόντα διορισμού στις θέσεις του κλάδου ΠΕ κατηγορίας ορίζονται το πτυχίο Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας ή Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής και του κλάδου ΤΕ κατηγορίας το πτυχίο Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας ή Αρχειονομίας -Βιβλιοθηκονομίας ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής. Στην περίπτωση έλλειψης υποψηφίων με τα προσόντα αυτά μπορεί να γίνονται δεκτοί και οι έχοντες τα προσόντα που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις για υποψήφιους των κλάδων αυτών.
  3. Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας, και θρησκευμάτων και Οικονομικών, μπορεί να αυξάνονται οι συνιστώμενες θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες των Σχολικών Βιβλιοθηκών.
    4 Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων τοποθετούνται οι διοριζόμενοι στις θέσεις βιβλιοθηκονόμων σε σχολικές μονάδες, στις οποίες λειτουργούν Σχολικές Βιβλιοθήκες
  1. Στέλνουμε τις  εκπτωτικές κάρτες της ΟΛΜΕ, ονομαστικά σε κάθε ένα συνάδελφο που τακτοποιήθηκε οικονομικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκλογών. Επισυνάπτουμε επίσης κατάλογο με Θέατρα και Κινηματογράφους, όπου ισχύει η κάρτα. Όσοι συνάδελφοι τακτοποιηθούν οικονομικά με την δεύτερη δόση, που γίνεται από το Δώρο Χριστουγέννων ή τον Ιανουάριο θα λάβουν την κάρτα εφόσον το επιθυμούν, με το νέο έτος.

Θα επανέλθουμε την καινούρια χρονιά. Σίγουρα όμως δεν περιμένουμε να χιονίσει για να δούμε άσπρη μέρα!

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



      Δεμερδεσλής Γιώργος                                                              Πετρέσης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.