Τρίτη 19 Μαρτίου 2002

Περί κατεπειγόντων εγγράφων του ΥΠΕΠΘ και των ΔιευθύνσεωνΒ΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                Ορεστιάδα  19 - 3 - 2002
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                 Αρ. Πρωτ. 14
Τηλ. 0552-24361                    
                                                       Προς : 1) ΥΠΕΠΘ
                                                                    2) Διευθυντή Β/μιας Εκ/σης Έβρου
                                                                    3) Προϊστάμενο Γραφείου Β/μιας Εκ/σης Έβρου
ΘΕΜΑ Περί κατεπειγόντων εγγράφων του ΥΠΕΠΘ και των Διευθύνσεων

Έχει γίνει πάγια τακτική από το ΥΠΕΠΘ και τις Διευθύνσεις, να στέλνονται έγγραφα στα σχολεία με τα οποία ζητούν κατεπειγόντως διάφορα στοιχεία, είτε για μαθητές, είτε για καθηγητές , είτε για την λειτουργία των σχολείων γενικότερα, με την απαίτηση να απαντηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα (κάποτε και τρεις μέρες μόνο !!!).Κάποιες φορές το διάστημα απάντησης είναι μεν λογικό, αλλά τα έγγραφα φθάνουν καθυστερημένα, με αποτέλεσμα ο χρόνος απάντησης να είναι πάλι συμπιεσμένος.
Ως γνωστό στα περισσότερα σχολεία της περιοχής μας δεν υπάρχουν γραμματείς (παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ) Δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό με γνώσεις στη χρήση υπολογιστών για την επεξεργασία των δεδομένων που ζητούνται (τα περίφημα προγράμματα της κοινωνίας της πληροφορικής για την μαζική επιμόρφωση των καθηγητών ακόμη περιμένουμε να υλοποιηθούν). Ακόμη οι καθηγητές Πληροφορικής που υπηρετούν στα σχολεία μας διατίθενται τις περισσότερες φορές σε δυο και τρία σχολεία, με αποτέλεσμα λόγω φόρτου εργασίας να αδυνατούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στη διεκπεραίωση των εγγράφων.
 Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής (σύντομος χρόνος για τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων, έλλειψη γραμματέων και ειδικευμένου προσωπικού) είναι τα σχολεία να αναγκάζονται να απασχολούν καθηγητές σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας προκειμένου να απαντήσουν έγκαιρα στα έγγραφα αυτά.
Εν όψει μάλιστα του τεράστιου όγκου των δεδομένων που πρόκειται να ζητηθούν για την αποτύπωση των σχολείων (π.χ. από το ΚΕΕ):
 ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
1)    Τα  έγγραφα αυτά να στέλνονται έγκαιρα στα σχολεία και με δυνατότητα απάντησης σε εύλογο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον είκοσι μέρες)
2)    Να διοριστούν γραμματείς σε όλα τα σχολεία
3)    Να ξεκινήσουν προγράμματα μαζικής επιμόρφωσης των καθηγητών στην Πληροφορική


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


         Δεμερδεσλής Γιώργος                                                                   Πετρέσης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.