Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Μέχρι χθες ....
Πακιστανοί, υποκλοπές, θάνατοι μεταναστών, σκάνδαλα, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, φορομπηχτική πολιτική, ακρίβεια, άγρια λιτότητα, φτώχεια,!


Σήμερα ....η δολοφονία ενός 15χρονου μαθητή!

Είναι πια προφανές μέσα από μια σωρεία περιστατικών ότι με αποκλειστική πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, που καλλιέργησε την αναξιοκρατία, αποδέχτηκε την ατιμωρησία, επέτρεψε την άνθηση ακροδεξιών στεγανών εντός των σωμάτων ασφαλείας και επέλεξε την κοινωνική όξυνση σε όλα τα μέτωπα, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Πριν 2 χρόνια οι «πραίτορες», και τα «ακίνητα στρατιωτάκια» χτύπησαν και «στόλισαν» με χημικά τους «δασκάλους» του Αλέξανδρου.... Σήμερα δολοφόνησαν τον ίδιο τον Αλέξανδρο.

Ως εκπαιδευτικοί δεν προχωρούμε σε ανέξοδες καταγγελίες πολιτικών στελεχών της κυβέρνησης σε προσωπικό επίπεδο. Τιθέμεθα όμως ευθέως και μετωπικά απέναντι στις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης συνολικά και των αρμοδίων υπουργών της διαχρονικά, οι οποίες ήταν μοιραίο κάποια στιγμή να οδηγήσουν σε ένα τραγικό συμβάν. Εκφράζουμε την πραγματική και βαθύτατη θλίψη και συμπαράστασή μας για το χαμό του δεκαπεντάχρονου, όπως και για όλους εκείνους, Έλληνες και μετανάστες, που υπήρξαν θύματα ακραίας αστυνομικής βίας και που δυστυχώς είναι πολλοί. Όλα αυτά τα κρούσματα, συνιστούν πλήγματα και επικίνδυνες εκτροπές από την ουσία της Δημοκρατίας μας.

Όταν σαν κυβέρνηση, χτυπάς και χειραγωγείς, όταν αντιμετωπίζεις κατασταλτικά την κάθε αντίθετη φωνή, όταν πνίγεις στα χημικά κάθε αγωνιστή πολίτη, όταν αδιαφορείς για την ουσία της εκπαίδευσης, όταν γυρνάς την πλάτη στα προβλήματα της κοινωνίας, είναι σαν να δολοφονείς τα όνειρα και τα οράματα κάθε νέου ανθρώπου σε καθημερινή βάση.

Μόνη λύση και σε αυτό τον τομέα για την υπέρβαση της κρίσης είναι μια άλλη πολιτική επιλογή.


Η απάντηση στην Κυβέρνηση για το σύνολο των πολιτικών της πρέπει να δοθεί μαζικά και ειρηνικά χωρίς εξάρσεις βίας από τους πολίτες και το λαϊκό κίνημα.


Θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε και να αγωνιζόμαστε για ένα κράτος δικαίου με ισονομία και μια εκπαίδευση που θα χτίζει και δε θα αποδομεί, μια εκπαίδευση που θα γεννά το νέο και το ελπιδοφόρο και δε θα δολοφονεί κάθε νέα φωνή κάθε τι νέο που γεννιέται.

Είναι ώρα να τους κλείσουμε το δρόμο! Είναι ζήτημα δημοκρατίας!


΄Β Ε.Λ.Μ.Ε. ΈΒΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.