Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Β' ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ YTONG

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ YTONG

 Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ μεταφέρει τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς και την αμέριστη συμπαράσταση των καθηγητών του Β. Έβρου στους απεργούς των εργοστασίων ΘΡΑΚΩΝ και YTONG .

Μετά την ΑΝΚΕΡ, την Αλλαντοβιομηχανία ΘΡΑΚΗ, τα κλωστήρια του πρώην ομίλου ΛΑΝΑΡΑ, άλλα δύο εργοστάσια στην περιοχή του Βορείου Έβρου,   η ΘΡΑΚΩΝ και η YTONG, προχώρησαν σε περαιτέρω απολύσεις 8 εργαζομένων την εβδομάδα που μας πέρασε, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων από τον προηγούμενο Μάιο σε 21.

Ο επιχειρηματικός όμιλος στον οποίο ανήκουν τα δυο αυτά εργοστάσια, ζήτησε από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν μείωση κατά 50% του ωραρίου εργασίας, με αντίστοιχη μείωση μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στο παρελθόν  έκανε χρήση των αναπτυξιακών νόμων που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και χρηματοδοτήθηκε πλουσιοπάροχα πολλές φορές για την βελτίωση του εξοπλισμού του, ενώ έτυχε και πολλαπλών διευκολύνσεων από τοπικούς φορείς (Νομαρχία, Δήμος κ.α.).

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και ανάλγητη τη συμπεριφορά της εταιρείας, η οποία αφού για πολλά χρόνια με τον ιδρώτα των εργαζομένων εξασφάλισε υψηλή κερδοφορία, σήμερα με το πρόσχημα της κρίσης, αξιοποιεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και πετάει πάνω από 20 εργαζόμενους στον εφιάλτη της ανεργίας.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

  • Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.

  • Νομοθετική κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου με πλήρη ένσημα.

  • Την απαγόρευση με νόμο όλων των μορφών μερικής απασχόλησης.

Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που συσσώρευσαν τεράστια κέρδη και όχι οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.