Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 12 8-3-2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 12 8-3-2010

Οι επιπτώσεις των νέων μέτρων στους εκπαιδευτικούς…


Με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή 5/3/2010 στη Βουλή η κυβέρνηση μειώνει τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα περικόπτει στους εκπαιδευτικούς:

·         κατά 12% τα επιδόματα (εξωδιδακτικής απασχόλησης, διδακτικής προετοιμασίας και τα επιδόματα που λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών: προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών, μειονοτικών και ειδικών σχολείων, διευθυντικά επιδόματα κλπ)

·         κατά 30% τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων  καθώς και το  επίδομα Αδείας

·         την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του επιδόματος εξωδιδακτικής απασχόλησης (που και φέτος θα αυξανόταν σύμφωνα με τον επίσημο ετήσιο τιμάριθμο-1,2%, περίπου κατά 4,27 €), δηλ. συνολική ετήσια μείωση 51 €.

Με βάση τα παραπάνω ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί στη περιοχή μας (μόνιμοι και αναπληρωτές) θα έχουν ονομαστική μείωση:

α) στις ακαθάριστες αποδοχές τους μηνιαίως κατά 69,71€ (για το εξωδιδακτικό, διδακτικό και παραμεθορίου, ετησίως δε η μείωση είναι 836,51€).

Η μείωση αυτή γίνεται αναδρομικά από 1/1 σε δυο δόσεις (Απρίλιο και Μάιο), η κάθε μια από 139,42€ πλέον των 69,71€!!.

β) Η μείωση των δώρων και του επιδόματος αδείας κυμαίνεται από 591€ για νεοδιόριστο με ΜΚ 18 έως 999,6€ για ΜΚ 1.

Η συνολική ετήσια μείωση αποδοχών κυμαίνεται από  1427,51 έως 1836,11€ ανάλογα με το ΜΚ. χωρίς να υπολογίσουμε την παραπέρα μείωση της αγοραστικής αξίας του εισοδήματός τους μετά το πάγωμα μισθών που έγινε την περσινή χρονιά (2009).

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

Παγώνουν οι συντάξεις.

  • Μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Παιδείας και κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, οι πιστώσεις νέων προγραμμάτων του. Αν συνδυαστεί με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (2/4431/25-1-2010) να περικόψει κατά 10% τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού σε όλα τα Υπουργεία (για το Υπ. Παιδείας κατά 781 εκατ. €), οι προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις για χορήγηση ενός επιπλέον δις. ευρώ για την παιδεία το 2010 εξανεμίστηκαν ήδη.

  • Αυξάνεται η βενζίνη και  ο ΦΠΑ και μαζί τους όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

  • Μειώνονται δραστικά οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και επιμηκύνεται  ο χρόνος των υπό διορισμό εκπαιδευτικών. (Δηλ. οι εκπαιδευτικοί που θα διορίζονταν τον προσεχή Σεπτέμβρη θα διοριστούν εντός τριετίας!!!)

  • Σύμφωνα με το άρθρο 11 του νέου νόμου «Από τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση  εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα. Με ευθύνη του Υπουργού Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αποσπάσεις εκπαιδευτικών μειώνονται υποχρεωτικά κατά εβδομήντα τοις εκατό (70%), το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010».

  • Με το άρθρο 7 του νόμου προετοιμάζεται το έδαφος για το ψαλίδισμα των αμοιβών των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις εξετάσεις. Συγκεκριμένα, η εξουσιοδότηση   των αρμοδίων Υπουργών για το ύψος των αμοιβών βρίσκεται κάτω από το γενικό τίτλο «μείωση αμοιβών για συμμετοχή σε συλλογικά όργανα»

Οι επιπτώσεις των περικοπών στην εκπαίδευση θα είναι: περισσότερα κενά στα σχολεία, μεγάλη αύξηση των προσλήψεων ωρομισθίων, πίεση στα σχολεία για δημιουργία τμημάτων αυστηρά με 30 μαθητές και πιέσεις στο ωράριο των μονίμων εκπαιδευτικών.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, σύμφωνα με υπουργούς της κυβέρνησης, έχουν μόνιμο χαρακτήρα!!!

Και έπονται νέα μέτρα  σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ολι Ρεν…...

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους αυτή την ώρα από το δρόμο του αγώνα!



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!



24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010



Συγκέντρωση στην πλατεία της Ορεστιάδας ώρα 11.00



Για το Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ                                                                    ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.