Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 4


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                       Ορεστιάδα 3 - 2 - 2013
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
Τηλ. & fax: 25520-24361
e-mail : belmeebr@otenet.gr      
   
                            
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Την Πέμπτη 31/1/2013 πραγματοποιήθηκε το 3ο κατά σειρά Δ.Σ. της καινούριας χρονιάς.
ΘΕΜΑΤΑ
1. Αναρρωτικές αναπληρωτών
Επισυνάπτουμε το καταγγελτικό κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τη Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ σχετικά με την κατάπτυστη εγκύκλιο που αναφέρεται στην απόλυση των αναπληρωτών συναδέλφων που κάνουν χρήση αναρρωτικής άδειας άνω των 15 ημερών.

2. Καταγγελία για τις συλλήψεις στο Αιγίνιο
Επισυνάπτουμε το ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες του Αιγινίου (ανάμεσά τους και ένας μαθητής) που δέχτηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους για τα διόδια Μαλγάρων και Αιγινίου.
3. Συνεργασία με Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Μετά από επαφή που είχαμε με τα μέλη του Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ αποφασίστηκε η συνυπογραφή κειμένου διαμαρτυρίας για τα κενά εκπαιδευτικών στην περιοχή μας. Εκτός από το κοινό κείμενο προτείναμε ως Β ΕΛΜΕ συνάντηση στην περιφέρεια όλων των ΕΛΜΕ (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, η οποία έγινε δεκτή και δρομολογείται.
4. Σχετικά με τις αναδρομικές κρατήσεις συναδέλφων ΣΤ΄ βαθμού
Στάλθηκε έγγραφο στο Διευθυντή Εκπ/σης Έβρου και περιμένουμε απαντήσεις.

     Μετά την τετράμηνη παραμονή για Γ.Σ. Προέδρων (η ΟΛΜΕ καθώς αποδείχθηκε θεωρούσε ότι δε συνέτρεχε λόγος να συγκαλέσει όλο αυτό το διάστημα συνέλευση), φαίνεται να καταλήγει σε απόφαση για πανελλαδική συνάντηση Προέδρων ΕΛΜΕ στις 16/2/13. Στην περίπτωση αυτή η Γ.Σ. της Β ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/2/2013 στις 5.00 μ.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας. Θα σταλεί ξανά ενημερωτικό για την επικύρωση της ημερομηνίας μόλις οριστικοποιηθεί η απόφαση από την ΟΛΜΕ.
     Συνάδελφοι ήρθε ο καιρός να δραστηριοποιηθούμε! Δεν αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για την τύχη μας! Οι αποφάσεις που θα παρθούν στη Γ.Σ. θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της εκπαιδευτικής κοινότητας και οφείλουμε πάνω απ’ όλα στον ίδιο μας τον εαυτό, να είμαστε εμείς οι ρυθμιστές των εξελίξεων!!!

Για το Δ.Σ.

                   Η Πρόεδρος                                                          Ο Γ. Γραμματέας
   Γιαννάτου Κική                                                         Χασκής Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.