Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 6


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                       Ορεστιάδα 11 - 2 - 2013
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
e-mail : belmeebr@otenet.gr      
                            
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι:
Τη Δευτέρα 11/2/2013 πραγματοποιήθηκε το τέταρτο Δ.Σ. με τα παρακάτω θέματα:
1.  Γενική Συνέλευση Προέδρων στις 23/2/13 – Γενικές Συνελεύσεις της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ:
Το Σάββατο 23/2/13 ορίστηκε από την ΟΛΜΕ Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας στην Αθήνα. Η Β ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσει δύο Γ.Σ., μία στην Ορεστιάδα την Τετάρτη 13/2/13 στις 5 μ.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και μία στο Διδυμότειχο την Τρίτη 19/2/13 στις 6 μ.μ. στο ΕΠΑΛ. 
Τα θέματα της συνέλευσης: α) Πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης ΟΛΜΕ β) αξιολόγηση γ) ψηφίσματα για αύξηση ωραρίου - κενά - υποχρεωτικές υπερωρίες και αναπληρωτές

2. Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια την Τετάρτη 20/2/13:
Με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ εκείνη την ημέρα, διοργανώνεται συλλαλητήριο και συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης των ΕΛΜΕ της περιφέρειας με θέματα τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις ενδεχόμενες αλλαγές στις οργανικές θέσεις.
3. Με αφορμή περιστατικό που προέκυψε σε συνάδελφο σχολείου της περιοχής μας, θεωρούμε απαράδεκτες τις  πιέσεις που δέχονται οι εκπ/κοι από γονείς μαθητών σχετικά με την κατάθεση βαθμολογίας τους, πολύ περισσότερο δε, όταν γίνονται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά των εκπαιδευτικών, που εμπίπτουν στα όρια του ποινικού δικαίου.
Δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους αυτούς σε κάθε νόμιμη αντίδρασή τους και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους ενσυνείδητα και με βάση την κείμενη νομοθεσία (επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο).
4. Συλλαλητήριο για τη συγχώνευση του νοσοκομείου Διδ/χου:
Την Τετάρτη 13/2/13 η ΑΔΕΔΥ Έβρου προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (11π.μ.-2μ.μ.) στήριξης στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Διδ/χου στο χώρο του νοσοκομείου, αντιδρώντας στη συγχώνευσή του με το νοσοκομείο Αλεξ/λης. Είναι δεδομένο ότι κάτι τέτοιο θα υποβαθμίσει τη λειτουργία του νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων του Β. Έβρου. 
5. Ορισμός εκπροσώπων εκπ/κων δευτεροβάθμιας σε επιτροπές στους δήμους:
Ορίστηκαν ως εκπρόσωποι στην Επιτροπή Παιδείας Δήμου Διδ/χου οι συνάδελφοι: Μποζατζίδης Γ. από το ΕΠΑΛ Διδ/χου  και ο Τζίρας Γ. από το 1ο Γυμνάσιο Διδ/χου ως αναπληρωματικός. Ως εκπρόσωποί μας στο Συμβούλιο Παραβατικότητας στον Δήμο Ορεστιάδας ορίστηκαν οι σ. Τσολάκης Α. από τα 1ο ΓΕΛ Ορεστιάδας ως τακτικό μέλος και ο Πενταφτίκης Α. από το ΕΠΑΛ Ορ/δας ως αναπληρωματικός.
6. Οι δόσεις επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων (σε όσους συναδέλφους υπήρξε πρόβλημα) ορίστηκαν σε 10 μετά από παρέμβαση του Δ.Σ.

Για το Δ.Σ.
             Η Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας
          Γιαννάτου Κική                                                             Χασκής Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.