Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 14: Συναντήσεις με Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων και Διευθυντές των σχολείων-Κατασκηνώσεις ΟΛΜΕ-Προϋπηρεσίες στην ιδιωτική εκπαίδευση-Νέο μέλος του Δ.Σ.


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                       Ορεστιάδα 7 - 4 - 2013
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
Τηλ. & fax: 25520-24361
e-mail : b.elme.evrou@gmail.com      
                            
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 14
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
     Σας ενημερώνουμε συνολικά για τη δράση και τις αποφάσεις του Δ.Σ. της εβδομάδας από 1/4/13 - 7/4/13.
1. Την Τρίτη 2/4/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου.

Συζητήσαμε με την Ένωση Γονέων για όλα τα προβλήματα που αφορούν στα σχολεία μας (κενά, ελλιπής χρηματοδότηση-λειτουργικά έξοδα σχολείων, εξεταστικά κέντρα πιστοποίησης γλωσσομάθειας) και αποφασίσαμε από κοινού να προβούμε σε όλες τις δυνατές ενέργειες άμεσα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το ενδεχόμενο να μείνουν τα σχολεία μας του χρόνου χωρίς καθηγητές (πάγωμα προσλήψεων, δραστική μείωση αναπληρωτών). Επίσης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αξιολόγησης και τους αναλύσαμε τους λόγους που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αντιδρά σε αυτού του είδους την αξιολόγηση που επιχειρείται να εφαρμοστεί στην εκπαίδευση.
2. Την Τετάρτη 3/4/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων και τον  Σύμβουλο Φιλολόγων κ. Κούζα Ι. για το ζήτημα της αξιολόγησης, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ.
Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους συναδέλφους Διευθυντές και οι οποίοι τοποθετήθηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη εκδοχή αξιολόγησης είναι μονοπρόσωπη, έχει τιμωρητικό χαρακτήρα (μισθολογική-βαθμολογική καθήλωση), στερείται προτάσεων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και σε καμία περίπτωση δεν προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία. Αντιθέτως θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Αποφασίστηκε να βγει από κοινού κείμενο που να αναφέρει τις παραπάνω θέσεις, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι σε διαμόρφωση και όταν ολοκληρωθεί θα σας το κοινοποιήσουμε.
3. Κατασκηνώσεις ΟΛΜΕ:
Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΟΛΜΕ, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την Πρόεδρο του Δ.Σ. Γιαννάτου Κική (6945811325) προκειμένου να του χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση πληρωμής της συνδρομής του στη Β΄ ΕΛΜΕ για τη συνδικαλιστική χρονιά 2012-2013. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου http://b-elme-evrou.blogspot.gr/
4. Προϋπηρεσίες εκπ/κων που έχουν προσφερθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση:
·         Ως προς τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, όσοι έχουν αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη προϋπηρεσία πριν τις 31-10-2011 δεν τίθεται κανένα θέμα (έχει γίνει σε όλους, με την ένταξη στο νέο μισθολόγιο). Αν όμως έγινε μετά τις 1-11-2011 τότε η αναγνώριση θα ανακληθεί με αντίστοιχη παρακράτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.
·         Στους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν το σχολικό έτος 2012-2013 και είχαν προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία, αυτή θα ανακληθεί και θα γίνει  αντίστοιχη παρακράτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, από την ημερομηνία πρόσληψή τους και εφεξής.
·         Το ίδιο θα γίνει και για τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν τη χρονιά 2011-2012. Για τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν πριν την 01.11.2011 θα δοθούν  νεώτερες οδηγίες.
·         Για τους νεοδιόριστους μετά τις 1-11-2011, οι προϋπηρεσίες τους θα αναγνωριστούν μετά τη μονιμοποίησή τους και δεν θα συμπεριλαμβάνονται, με τα σημερινά δεδομένα, προϋπηρεσίες στα ιδιωτικά σχολεία.
    
5. Μετά την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. Μοσκοφίδη Αλέξανδρου τη θέση του καταλαμβάνει ο Καπαρός Αντώνης που είναι ο αμέσως επόμενος σε ψήφους από την παράταξη της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας σύμφωνα με το καταστατικό.


Για το Δ.Σ.
            Η Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

        Γιαννάτου Κική                                                                       Χασκής Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.