Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

48ωρη απεργία ΟΛΜΕ - Συλλαλητήριο - Γ.Σ. Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 30

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι:

     Η προηγούμενη απεργιακή εβδομάδα αποτέλεσε για όλους εμάς μια αγωνιστική ανάσα απέναντι σε ένα σύστημα που οδηγεί στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών. Για πρώτη φορά με πρωτοφανή μαζικότητα οι καθηγητές δείξαμε ότι ήρθε η ώρα το μεγάλο ΟΧΙ να πούμε!

     Διδάσκουμε το μάθημα του Αγώνα και της Αξιοπρέπειας, στους δρόμους και στις πλατείες, συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία μας μαζικά και συλλογικά. Οι μαθητές μας μετά από πολλά χρόνια μας είδαν να διεκδικούμε ένα καλύτερο σχολείο, ένα καλύτερο αύριο για όλη την κοινωνία. Οι γονείς των μαθητών μας έγιναν συμπαραστάτες μας, όταν και όπου μπορέσαμε να τους προσεγγίσουμε. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σε δήμους, νοσοκομεία, υπουργεία, πανεπιστήμια, ασφαλιστικά ταμεία, είδαν στα αιτήματά μας τα δικά τους αιτήματα και στον αγώνα μας τον δικό τους αγώνα και βγήκαν μαζί μας στους δρόμους.
      Συνάδελφοι ο αγώνας συνεχίζεται και είναι μονόδρομος. Μας έχουν διαλύσει και δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι. Το χρωστάμε στους συναδέλφους μας που είναι σε διαθεσιμότητα, στους χιλιάδες αναπληρωτές που είναι άνεργοι, στις σκορπισμένες ανά την Ελλάδα οικογένειες εκπαιδευτικών, στους μαθητές μας που θα μείνουν εκτός σχολείων, στην κοινωνία ολόκληρη που αιμορραγεί, αλλά πάνω από όλα στον ίδιο μας τον εαυτό.
·         Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία της ΟΛΜΕ Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτέμβρη
·         Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 23/9 ημέρα πανεργατικής απεργίας στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ορεστιάδας
·         Την Τρίτη 23/9 μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου στις 2.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας για να συναποφασίσουμε τη μορφή του αγώνα που έχουμε ξεκινήσει

Σε όσους πιστεύουν ότι η οικονομική εξαθλίωση στην οποία μας έχουν επιβάλει θα μας οδηγήσει στην παραίτηση και την υποταγή, εμείς απαντάμε:

Δεν μας αξίζουν μισές ζωές και κομμένα όνειρα. Η δύναμη της ψυχής και η αλληλεγγύη μεταξύ μας θα σηματοδοτήσουν τη δικαίωση!
                                     
Για το Δ.Σ.

            Η Πρόεδρος                                                     Ο Γ. Γραμματέας

                  Γιαννάτου Κική                                                 Καπαρός Αντώνης     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.