Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Eνημερωτικό 34: Συλλαλητήριο-Καταγγελία-Συνέντευξη τύπου ΕΛΜΕ περιφέρειας

                          
                                                                  Ορεστιάδα 28 - 10 – 2013

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Την Τρίτη 22/10 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, στο οποίο συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη, διεκδικώντας μαζί με όλους τους εργαζόμενους ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ για όλο τον λαό.

2. Την Πέμπτη 31 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία της Ορεστιάδας, στο οποίο καλούμε καθηγητές, δασκάλους, μαθητές, φοιτητές, γονείς, αλλά και όλους τους πολίτες, προκειμένου να διαδηλώσουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των βασικών εργασιακών μας δικαιωμάτων. Την ίδια ημέρα οργανώνονται πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα με ευθύνη των ΕΛΜΕ. Σας επισυνάπτουμε την αφίσα και τονίζουμε ότι σε όλες αυτές τις δράσεις χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ.


3. Ως Δ.Σ. έχουμε υιοθετήσει την άποψη ότι άσχετα με το αν υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις, τα προβλήματα της εκπαίδευσης πρέπει διαρκώς να τα αναδεικνύουμε και να τα προβάλουμε. Γι αυτόν τον λόγο προτείναμε σε όλες τις ΕΛΜΕ της περιφέρειας, να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου, με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία και που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/10 στην Κομοτηνή η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των ΕΛΜΕ, όπου αποφασίστηκε η συνέντευξη να υλοποιηθεί στις 6 Νοέμβρη το απόγευμα στην Κομοτηνή, να καλεστούν όλα τα ΜΜΕ και η κάθε ΕΛΜΕ να αναλάβει την παρουσίαση ενός θέματος. Η Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου θα καλύψει τα εργασιακά ζητήματα.

4. Βγάλαμε καταγγελία για τα κενά στα σχολεία μας, η οποία κοινοποιήθηκε στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και στα ΜΜΕ. Ζητάμε την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψή τους, όπως και την παραίτηση του υπουργού και όλων των υπηρεσιακών παραγόντων που ευθύνονται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματέας


Γιαννάτου Κική                                                     Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.