Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

EKTAKTO ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στη Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως έχουν σχεδιαστεί!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
O υφυπουργός παιδείας Σ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε στις 25/11 οδηγία προς περιφερειακούς διευθυντές και διευθυντές εκπαίδευσης, ότι οι Γ. Συνελεύσεις πρέπει πλέον να γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας, αγνοώντας κατάφωρα:

-Τις διατάξεις του άρθρου 3, παρ 1 του Ν. 1235/82
-Το με αριθ. πρωτ. Φ.350/36/113303/Δ1/29-10-2007 έγγραφο του κ. Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Διευκόλυνση συμμετοχής εκπαιδευτικών στις τακτικές γενικές συνελεύσεις».
-Τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 19 της με αριθ. Φ.353.1/324/105657/Δ1 (Φ.Ε.Κ. 1340,τ.β’,16-10-2002) (Αρμοδιότητες των Διευθυντών Εκπαίδευσης): «Χορηγούν τις συνδικαλιστικές άδειες για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους»
Πριν ο «αλέκτωρ φωνήσαι», ο Δ.Δ.Ε. Έβρου στις 26/11 ανακάλεσε τη χορήγηση συνδικαλιστικής αργίας για την Εκλογοαπολογιστική μας Συνέλευση.
Ξεχνώντας ότι κοντεύουν τα Χριστούγεννα και τα σχολεία μας είναι χωρίς καθηγητές και βιβλία, ξεχνώντας ότι είναι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση, ξεχνώντας ότι αυτήν τη στιγμή λειτουργούν πολλές σχολικές μονάδες χάρη στο φιλότιμο των καθηγητών που έχουν απομείνει, έρχονται τώρα επικαλούμενοι τάχα την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, να ανακαλέσουν σχεδόν μία ημέρα πριν, τη συνδικαλιστική άδεια που έχει δοθεί από τον Διευθυντή Δ.Ε. ν. Έβρου στις 4/11/2013. Για την ημέρα εκείνη έχει οργανωθεί αιμοδοσία το πρωί και έχουν πληρωθεί τα έξοδα του δικαστικού αντιπροσώπου.
Επειδή τέτοιου είδους πρακτικές έχουν ως μοναδικό στόχο, να δημιουργήσουν στους εκπαιδευτικούς επιπλέον προβλήματα και σύγχυση, όπως επίσης και να πλήξουν τη λειτουργία των συνδικαλιστικών μας οργάνων (γιατί άραγε;):
Ανακοινώνουμε ότι στη Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως έχουν σχεδιαστεί εδώ και ένα μήνα.
·        Κηρύσσουμε για την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 3ωρη στάση εργασίας 11πμ-2μμ, προκειμένου οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη Γ.Σ.
·        Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί 12-2μμ στο γυμναστήριο του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ορεστιάδας
·        Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί 2μμ-7μμ στον ίδιο χώρο (κατόπιν συνεννοήσεως αύριο το πρωί με τον δικαστικό αντιπρόσωπο)
·        Η αιμοδοσία θα γίνει κανονικά 9π.μ.-1μ.μ. στο 2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Ορεστιάδας (τα δύο σχολεία βρίσκονται στον ίδιο χώρο)
ΠΡΟΣΟΧΗ! Όποιος συνάδελφος δώσει αίμα εκείνη την ημέρα, <<…δικαιούται να απουσιάσει από το σχολείο πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, δύο(2) επιπλέον ημέρες.>>

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ Γ.Σ., ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;;;

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ
ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ

Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, τόσο απέναντι σε εμάς τους εκπαιδευτικούς, όσο και απέναντι στους μαθητές μας. Είναι θέμα πάνω από όλα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, αν για κάποιους σημαίνει ακόμη κάτι αυτή η λέξη!

Για το Δ.Σ.


Η Πρόεδρος                                                                                 Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                                                               Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.