Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ





Ορεστιάδα 23 - 12 – 2013


     Πριν από λίγο καιρό είχαμε τη δίωξη ενός δεκαπεντάχρονου μαθητή στην Κομοτηνή λόγω της συμμετοχής του σε κινητοποιήσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής ενάντια στα ορυχεία χρυσού. Η συγκεκριμένη δίωξη ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά διώξεων σε κατοίκους της περιοχής, που στόχο έχουν την τρομοκράτησή τους και φυσικά την επιβεβαίωση της θεωρίας των δύο άκρων.
     Σήμερα πληροφορούμαστε από ανεξάρτητο διαδικτυακό τόπο, ότι ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου ρατσιστικό κρεσέντο.  Σε δηλώσεις που προέβη με αποδέκτες υφισταμένους του, τους προέτρεψε να «κάνουν το βίο αβίωτο» σε πρόσφυγες, δηλαδή άπορους, άστεγους και κυνηγημένους, σε πολλές περιπτώσεις, ανθρώπους από τη χώρα τους, που κρατούνται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της χώρας μας!
     Η Β ΕΛΜΕ Έβρου αισθάνεται την ανάγκη να καταδικάσει απερίφραστα τις δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Βέβαια, γεννώνται κάποια ερωτήματα μετά το συγκεκριμένο γεγονός. Ποια θα είναι η στάση της Κυβέρνησης για τις δηλώσεις του κ. Παπαγιαννόπουλου; Εάν δεν προβεί σε καμία ενέργεια να υποθέσουμε ότι αυτή είναι και η επίσημη θέση της; Το υπουργείο Τουρισμού θα συνεχίσει να προβάλλει τη χώρα μας για τη φιλοξενία της;
     Τέλος, περιμένουμε από όλους όσους ισχυρίζονται ότι «καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», τις επόμενες μέρες να την καταδικάσουν, ειδικά τώρα που γνωρίζουν από πού προέρχεται.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γ. Γραμματέας

  Γιαννάτου Κική                                                                      Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.