Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2: Πανελλαδική κινητοποίηση για τις διαθεσιμότητες-Δηλώσεις συμμετοχής

Ορεστιάδα 7 - 1 – 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  2

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Ευχόμαστε καλή χρονιά με δύναμη και υγεία!

     Την Παρασκευή 3/1 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης (στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και συνάδελφος από τον νομό μας, που είναι σε διαθεσιμότητα). Στη συνάντηση αυτή ουσιαστικά ανακοινώθηκε από τον υπουργό η αδυναμία επαναπρόσληψης όλων των συναδέλφων μας.
Οι δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα, για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2014, οδηγούν σε πρώτη φάση στην απόλυση 445 καθηγητών (ανακοινώθηκαν 1.400 θέσεις για 1.845 εκπαιδευτικούς).
     Βασικό αίτημα του κλάδου μας, ήταν και παραμένει, να ανακοινωθούν εκπαιδευτικές θέσεις στις δομές του Υπουργείου Παιδείας για όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Επισυνάπτουμε κοινή ανακοίνωση των δύο ΕΛΜΕ του νομού μας για το θέμα αυτό.
     Επειδή πιστεύουμε ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι ένας από τους 445 συναδέλφους μας, που αυτήν τη στιγμή «περισσεύουν», συμμετέχουμε ως Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου το Σάββατο 11/1/2014 το μεσημέρι στην Πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα.
     Για τον σκοπό αυτό οι Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου ναυλώνουν λεωφορείο, που θα ξεκινήσει νωρίς το Σάββατο το πρωί από την πλατεία της Ορεστιάδας. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να κρατήσει θέση,  μπορεί να επικοινωνήσει με την πρόεδρο της Β΄ ΕΛΜΕ Γιαννάτου Κική στο τηλέφωνο 6945811325.  

Κανένας και καμία εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!
Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων!

Για το Δ.Σ.

                Η Πρόεδρος                                                          Ο Γ. Γραμματέας

               Γιαννάτου Κική                                                             Κωτούλας Τάσος

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.