Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 3: Τα γεγονότα στη Λάρισα -Γ.Σ.: Ορεστιάδα, Πέμπτη 16/1/14 στις 4.30μμ . Διδυμότειχο Δευτέρα 20/1/14 στις 4.30μμ. - Σχετικά με τη μισθοδοσία. - Χορός



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  3

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Τη Δευτέρα 13/1/14 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, στο οποίο συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1. Περιγραφή και ανάλυση των γεγονότων στα Τέμπη το Σάββατο 11/1/14, όπου είχε οργανωθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρωτοφανή απαγόρευση από τις διμοιρίες των ΜΑΤ (με χρήση χημικών και προπηλακισμούς) να περάσουν οι συνάδελφοι τα διόδια και να μεταβούν στη Λάρισα, όπου είχε προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι καθηγητές παρέμειναν όμηροι (αποκομμένοι από τα λεωφορεία που τους μετέφεραν) για 4 σχεδόν ώρες! Τελικά το κάθε λεωφορείο οδηγήθηκε με τη συνοδεία αστυνομικής κλούβας σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ήρθαμε αντιμέτωποι με την πλήρη καταπάτηση του συντάγματος και της ελευθερίας, που για ακόμη μια φορά επιχειρείται από την κυβέρνηση, προκειμένου να φιμώσει τους εργαζόμενους και να καταπνίξει κάθε αγώνα διεκδίκησης βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου εκπροσωπήθηκε από εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα, την Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του Δ.Σ.

2. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δύο Γ.Σ. μία στην Ορεστιάδα την Πέμπτη 16/1/14 στις 4.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας και μία στο Διδυμότειχο τη Δευτέρα 20/1/14 στις 4.30μμ στο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου. 
Θέματα Γ.Σ.

Α. Ενημέρωση-Συζήτηση-Αποφάσεις για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου
Το Δ.Σ. ζήτησε από τον σύμβουλο των φιλολόγων του Β. Έβρου κ. Κούζα, να αναλάβει την ενημέρωση και την παρουσίαση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, προκειμένου να είναι όλοι οι συνάδελφοι ενήμεροι για τι ακριβώς είναι αυτή η διαδικασία. Τον ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του. 

Τονίζουμε ότι το Δ.Σ. ομόφωνα είναι κάθετα αντίθετο με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτού του τύπου την αξιολόγηση, η οποία όχι μόνο δεν πείθει ότι θα εφαρμοστεί για τη βελτίωση του σχολείου, αλλά συνδέεται άμεσα με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, δηλαδή τον προθάλαμο των απολύσεων των καθηγητών. Από τη στιγμή που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε σε εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, ότι υπάρχουν δεσμεύσεις για 14.000 απολύσεις το 14 και ότι είναι αναγκασμένοι λόγω υπογραφών να τις πραγματοποιήσουν, ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩ ΣΧΕΔΙΩΝ!

Β. Ψήφιση του πλαισίου και του προγράμματος δράσης της ΟΛΜΕ, ενόψει της Γ.Σ, των Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 25/1/14

3. Σχετικά με τη μισθοδοσία. 
Α. Σε συνάντηση που είχαμε με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για το θέμα των κρατήσεων της 3ωρης στάσης εργασίας την ημέρα των εκλογών, δεσμεύτηκε ότι δεν έγινε κράτηση τον Δεκέμβριο, ούτε θα γίνει τον Ιανουάριο και θα το ξανασυζητήσουμε αρχές Φλεβάρη.

Β. Η μισθοδοσία (μονίμων, αναπληρωτών και ωρομισθίων) από 1/1/14 γίνεται από τη ΔΔΕ μέσω του προγράμματος ΔΙΑΣ. Η ΔΔΕ Έβρου φροντίζει, όπως και πριν, για τις εντολές κατάθεσης και τις όποιες αλλαγές (αλλαγή Μ.Κ., επιδόματα κλπ), χωρίς πλέον να στηρίζεται στο λογισμικό του ιδιώτη. Προς το παρόν ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης των συναδέλφων για τη μισθοδοσία τους. Στη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου θα μπουν οι όποιες αλλαγές μέχρι και τον Δεκέμβριο. Οι κρατήσεις για τις απεργίες έχουν ολοκληρωθεί.

4. Το Δ.Σ. προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση ετήσιου χορού της Β΄ ΕΛΜΕ με πιθανή ημερομηνία την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Μόλις κανονιστούν οι λεπτομέρειες θα σας σταλεί αναλυτικό ενημερωτικό.


Συμμετέχουμε συλλογικά στις Γ.Σ.!

Τα ζητήματα που υπάρχουν αφορούν στο ΣΥΝΟΛΟ του κλάδου και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι!

Είναι η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε σε όσους επιδιώκουν, να μας κάνουν δούλους στην ίδια μας τη χώρα…



Για το Δ.Σ.
                  Η Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

              Γιαννάτου Κική                                                       Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.