Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ενημερωτικό για τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 27/2/14



Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Γ.Σ. των Πρόεδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, όπου και αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης του κλάδου το προσεχές διάστημα.
· Πέμπτη 6/3/2014: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρίωρη στάση εργασίας (11–2μ.μ. και 2–5μ.μ.) και πρόταση στις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση
·    13/3 και 14/3: Συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική 48ωρη απεργία
· Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τη δεύτερη ημέρα της απεργίας (14 Μάρτη), για να αποφασιστεί το νέο πρόγραμμα δράσης που θα προτείνει με εισήγησή της η ομοσπονδία και Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15 Μάρτη
Η πρόταση της ΟΛΜΕ για πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση 17/3-21/3 υπερψηφίστηκε από 26 ΕΛΜΕ και δεν πέρασε γιατί δε συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Κοινή διαπίστωση όλων σχεδόν των εκπροσώπων ήταν η μικρή προσέλευση των εκπαιδευτικών στις συνελεύσεις, σε μια εποχή που η αναγκαιότητα λήψης αποφάσεων μέσα από μαζικές Γ.Σ. είναι επιβεβλημένη.
Για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης: 
Υπάρχουν μέχρι στιγμής σχολεία τα οποία προχωρούν τη διαδικασία, αλλά και εκατοντάδες σύλλογοι που αρνήθηκαν να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας και να υπηρετήσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική που απολύει καθηγητές, που κλείνει σχολεία, που έχει εξαθλιώσει εκπαιδευτικούς και μαθητές και ενάντια της οποίας αγωνιζόμαστε καθημερινά με κάθε τρόπο όλο το τελευταίο διάστημα!
Στην ολομέλεια των Προέδρων απευθύνθηκε ο σ. Κικάκης Ν. Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των καθηγητών σε διαθεσιμότητα στην Αττική, ο οποίος τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοί μας δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για να επιστρέψουν στα σχολεία τους, έναν αγώνα που δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να δικαιωθούν. Κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλευρό των διαθέσιμων και να δώσουν από κοινού τη μάχη ενάντια στις απολύσεις.

Συνάδελφοι
Ας μην εθελοτυφλούμε. Αν επιτρέψουμε στις 23 Μαρτίου να υπάρξουν οι πρώτοι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι μετά από έναν αιώνα, ανοίγουμε την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο και για τους επόμενουςΘα καθίσουμε ανενόχλητοι να τους παρακολουθούμε να μας εξοντώνουν; Θα δηλώσουμε υποψήφιοι διαθέσιμοι για την επόμενη δόση; Μπορούμε να μένουμε θεατές όλης αυτής της βαρβαρότητας;

Την Παρασκευή 28 Φλεβάρη, οι συνάδελφοί μας που διαδήλωναν στην Αθήνα, διεκδικώντας πίσω τη δουλειά τους, αντιμετωπίστηκαν για άλλη μία φορά σαν επικίνδυνοι τρομοκράτες. Έγιναν προσαγωγές, δέχτηκαν χημικά, χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής και όλα αυτά γιατί; Γιατί μας επισκέφτηκαν οι επιθεωρητές μας και έπρεπε να φαίνεται ότι όλα λειτουργούν «άψογα». Γιατί όποιον δεν κατάφεραν να φοβίσουν αρκετά, ώστε να σκύψει το κεφάλι, επιδιώκουν να τον εξαφανίσουν ασκώντας απροκάλυπτη βία.

Είναι ζήτημα τιμής, να μην επιτρέψουμε να απολυθεί ούτε ένας καθηγητής, γι αυτό και το επόμενο διάστημα πρέπει να βγούμε αποφασιστικά στο προσκήνιο με μία και μόνο θέση «ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Οι αυταπάτες τελείωσαν. Οι λύσεις θα δοθούν μόνο μέσα από τον συλλογικό μας αγώνα!

Συνάδελφοι

Η Άνοιξη ημερολογιακά ήρθε. Είναι στο χέρι μας να τη φέρουμε  και στη ζωή μας!



Γιαννάτου Κική

Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.