Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ




Ορεστιάδα 27 - 02 - 2016
Αρ. πρωτ. 11
ΠΡΟΣ: Δ.Σ. ΟΛΜΕ

                                                                      ΚΟΙΝ: 1. Σχ. μονάδες Βορείου Έβρου

 2. Μ.Μ.Ε. περιοχής

ΘΕΜΑ: Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ της 27/02/2016

Συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Όπως ενημερωθήκατε εγκαίρως, η Β ΕΛΜΕ Έβρου δεν εκπροσωπήθηκε στη Γ.Σ. Προέδρων στις 27/02, εξαιτίας μη πραγματοποίησης της αεροπορικής πτήσης Αλεξ/πολη- Αθήνα. Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις αποφάσεις που λάβαμε για τα θέματα της εκπ/κής επικαιρότητας:

Η ΕΛΜΕ μας πραγματοποίησε δύο έκτακτες Γ.Σ. στο Διδ/χο και στη Ν. Ορεστιάδα στις 24/02 και 25/02 αντιστοίχως, χωρίς όμως ικανοποιητική συμμετοχή. Οι αποφάσεις που σας κοινοποιούνται, ελήφθησαν από διευρυμένο (με την παρουσία 25 συναδέλφων) Δ.Σ.

1.                  Υποστηρίζουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην παρούσα φάση, στο 1ο δεκαήμερο του Μαρτίου, πριν η Κυβέρνηση καταθέσει στη Βουλή το απαράδεκτο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό. Πρέπει η ΟΛΜΕ να λάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και να μην αναμένει τις αποφάσεις της «αμαρτωλής» ΓΣΕΕ και της «ανήμπορης» ΑΔΕΔΥ. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να προχωρήσουμε σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία, με ταυτόχρονη συντονισμένη δράση για συλλαλητήρια, καταλήψεις Εκπ/κών Περιφερειών ή άλλων υπηρεσιών κλπ. σε συνεργασία με άλλα σωματεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Νέος κύκλος Γ.Σ. για κορύφωση των κινητοποιήσεων αμέσως μετά.

2.                  Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την υιοθέτηση από την ΟΛΜΕ του υπομνήματος των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών συναδέλφων μας. Όσον αφορά τη νέα εμπλοκή στα ζητήματα των αδιόριστων συναδέλφων μας, μετά τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε., προτείνουμε τα ακόλουθα:

α) Να επικαιροποιήσει η ΟΛΜΕ το αίτημα για άμεση κατάργηση του απαράδεκτου ν. 3848 (ν. Διαμαντοπούλου). Όσο παραμένει σε ισχύ αυτός ο νόμος, θα δημιουργούνται προβλήματα.
β) Να αναθέσει το Δ.Σ. σε πεπειραμένο νομικό – εργατολόγο, τη μελέτη των πρόσφατων αποφάσεων του Σ.Τ.Ε. και να κατατεθεί γνωμοδότηση προς το Υπουργείο, ώστε να ακυρωθούν οι συνέπειές τους για την πρόσληψη μονίμων και αναπληρωτών.
γ) Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό για τη δρομολόγηση λύσεων των προβλημάτων που προέκυψαν. Πρέπει να τονίσουμε και να επιβάλλουμε τα εξής: Μόνο μαζικοί διορισμοί θα λύσουν το πρόβλημα. Οι διορισμοί να γίνουν σύμφωνα με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ, στην προσπάθεια να υπάρξει ένα όσο το δυνατό δικαιότερο σύστημα διορισμών. Για το εκπ/κό κίνημα κάθε απόπειρα επαναεισαγωγής γραπτού διαγωνισμού, θα αντιμετωπιστεί ως «αιτία πολέμου».
3.                  Οι εκπ/κοί δεν παίρνουμε μέρος στον προσχηματικό διάλογο της Κυβέρνησης για την παιδεία, επικυρώνοντας τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται μέσω αυτού. Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να αποσυρθεί από οποιαδήποτε συμμετοχή της σε αυτήν τη διαδικασία. Λέμε όχι στην προσπάθεια του Υπουργείου να νομιμοποιήσει το «διάλογο» μέσω συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων. Η ΟΛΜΕ να εκδώσει σχετική ανακοίνωση-οδηγία, όπως είχε γίνει και με τις συνεδριάσεις για την αυτοαξιολόγηση.

4.                  Καταδικάζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού για τα «πλασματικά» κενά εκπ/κών και τα «πλεονάσματα» του εκπ/κού προσωπικού. Να αποσυρθούν οι πρόσφατες εγκύκλιοι για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπ/κών μετά από προτάσεις των Σχολικών Συμβούλων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.