Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΟΛΜΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της COSCO

Αποτέλεσμα εικόνας για εργαζομενοι cosco

Αθήνα, 03/03/16

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της COSCO

Οι εργαζόμενοι στην ΣΕΠ - Cosco μετά τη Γενική Συνέλευσή τους ξεκινούν απεργιακό αγώνα τις επόμενες μέρες διεκδικώντας στοιχειώδη δικαιώματα. Τα αιτήματά τους είναι, να υπογράφει συλλογική σύμβαση, όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα κι ανθυγιεινά, ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο όλο το 24ωρο στο χώρο δουλειάς, να τηρούνται οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας, να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και να τηρείται το διάλλειμα.
Οι εργαζόμενοι στην ΣΕΠ - Cosco, προχώρησαν σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 22/2 και παρά την προσπάθεια τρομοκρατίας από την μεριά της εργοδοσίας, έκαναν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν ένα πρόγραμμα με καθημερινές επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας. Είμαστε στο πλευρό τους για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία που έχουν επιβάλλει οι εργολάβοι και η Cosco και να κερδίσουν τα δίκαια αιτήματα τους ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη τους απεργιακή κινητοποίηση στη διάρκεια της οποίας έφτιαξαν το σωματείο τους.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ΣΕΠ - Cosco έδειξαν την ταξική τους αλληλεγγύη, την Τρίτη 16 Φεβρουάριου, νεκρώνοντας όλο το λιμάνι. Με την προτροπή του σωματείου τους (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.) που κάλεσε τους εργαζόμενους στην Cosco να μην σπάσουν την απεργιακή φρουρά των εργαζόμενων του ΟΛΠ που είχαν απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Δεν μπήκαν για δουλειά, παρόλο που οι ίδιοι δεν είχαν καμία απεργιακή κινητοποίηση και τυπικά δεν καλύπτονταν.
Οι εργαζόμενοι στην Cosco, κάθε φορά που αποφασίζουν να κινητοποιηθούν, σταματάνε τον κύριο όγκο της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο Πειραιά. Μαζί με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ έχουν τεράστια δύναμη στα χέρια τους τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και απέναντι στα αφεντικά της Cosco.

Είμαστε στο πλευρό τους για να σπάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει φέρει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Απαιτούμε πλήρη δικαίωση των αιτημάτων τους και διεκδικούμε να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.