Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Για τη συγκρότηση των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για λυκειακες επιτροπες πανελλαδικων
Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                                            Ορεστιάδα 5 - 4 – 2016
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                                       Αρ. Πρωτ. 13                                                                                    
ΠΡΟΣ: Διευθυντή Δ/θμιας Εκ/σης Ν. Έβρου
ΚΟΙΝ.: 1) Σχολεία
2) Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Θέμα : Για τη συγκρότηση των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων

Για τη διενέργεια των Πανελληνίων εξετάσεων της Γ΄Λυκείου, αυτό το χρονικό διάστημα, συγκροτούνται οι Λυκειακές επιτροπές στα εξεταστικά κέντρα.
Το Δ.Σ της Β΄ ΕΛΜΕ  ΕΒΡΟΥ θεωρεί ότι για να μπορούν οι επιτροπές αυτές να επιτελέσουν το ρόλο τους και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των Πανελληνίων εξετάσεων, θα πρέπει ασφαλώς να διαθέτουν ένα ικανό αριθμό εκπαιδευτικών, οι οποίοι να διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο αυτό.
Θέλουμε όμως να παρατηρήσουμε ότι παράλληλα με την παραπάνω απαίτηση, εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού των επιτροπών αυτών, διότι :
  • Πρέπει να αποκτούν εμπειρία στο θέμα αυτό περισσότεροι συνάδελφοι (-σες), ώστε να είναι σε θέση να αντικαθιστούν έμπειρους συναδέλφους (-σες), που για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις, ασθένειες κ.λ.π.), δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μελλοντικά.
  • Σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης, το ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο  από τη συμμετοχή στις επιτροπές αυτές, είναι αναγκαίο και απαραίτητο από μεγάλο αριθμό  συναδέλφων.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι επιβάλλεται η ανανέωση του προσωπικού να γίνεται τουλάχιστον σε ένα ποσοστό 30% περίπου και παράλληλα, για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης, θα πρέπει να ανακοινωθούν στα σχολεία τα ονόματα των μελών των Λ.Ε.Ε.


Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.