Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η πρόταση του υπουργείου υποβαθμίζει τον καθημερινό αγώνα των συναδέλφων μας

ΤΟ " ΕΚΤΡΩΜΑ ΦΙΛΗ " ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η διάταξη-συμπλήρωμα του επαίσχυντου νόμου 3848/2010 της ιέρειας του νεοφιλελευθερισμού και του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ  Άννας Διαμαντοπούλου, που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας, αποτελεί επαναφορά των πολιτικών  Αρβανιτόπουλου και Μητσοτάκη που έστειλαν χιλιάδες  αναπληρωτές στην ανεργία και επιχείρησαν να απολύσουν εκπαιδευτικούς.

Η πρόταση του υπουργείου υποβαθμίζει τον καθημερινό αγώνα των συναδέλφων μας αναπληρωτών που υπηρετούν σε κάθε γωνιά της χώρας, ανατρέπει τον προγραμματισμό τους (ειδικά όσων επέλεξαν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα σύμφωνα με το κίνητρο του διπλασιασμού των μορίων), θα δημιουργήσει κύματα αρνήσεων πρόσληψης (ειδικά όσοι θα έχουν φτάσει τους 60 μήνες προϋπηρεσία) στις ακριτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές και θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου αφού τα περισσότερα σχολεία θα βρίσκονται υποστελεχωμένα διαρκώς.
Η στόχευση είναι σαφής. Οι αναπληρωτές πρέπει να μείνουν διασπασμένοι και άρα διαχειρίσιμοι, δίχως εργασιακά δικαιώματα και δίχως να προβάλλουν αντίσταση μέσα από συλλογικές διεκδικήσεις. Επιχειρεί, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας να διχάσει εκ νέου τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς προκειμένου να μετακινηθεί η συζήτηση από το πραγματικά αναγκαίο τόσο για τη λειτουργία των σχολείων όσο και για τη λύση της χρόνιας εργασιακής περιπλάνησης. Πρόκειται για αποθέωση του ανταγωνισμού και του ατομισμού, ανθρωποφαγία κάτω από την δαμόκλεια σπάθη της ανεργίας. Το υπουργείο υπόσχεται το Σεπτέμβρη ανεργία για χιλιάδες εκπαιδευτικούς και κλειστά σχολεία για χιλιάδες μαθητές!
Απέναντι σε όλα αυτά, η στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ είναι τουλάχιστον προβληματική: Από τη μια καταγγέλλει την πρόταση του ΥΠΠΕΘ και προκηρύσσει κινητοποίηση στις 15/4 και από την άλλη «παζαρεύει» με το υπουργείο τη μοριοδότηση  των αναπληρωτών στη λογική συνδιοίκησης  και συνδιαχείρισης.
Το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει άμεσα να παλέψει για :
Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση τώρα, με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου, σύμφωνα με τις μορφωτικές ανάγκες και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης.
Κατάργηση του ν.3848/10 και του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που απαξιώνει τις σπουδές και τα εργασιακά δικαιώματα των πτυχίων.
Όχι στα «προσοντολόγια» και σε οτιδήποτε επιδιώκει την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων από το πτυχίο.
Κάλυψη τώρα όλων των κενών –Κανείς αναπληρωτής δεν περισσεύει
ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΡΙΤΗ 12/4 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 17.00
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 στις 11:30
(υπάρχει κάλυψη 24ωρης απεργίας από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ και θα μπει λεωφορείο από την Ορεστιάδα, αναχώρηση Πέμπτη 14/4 στις 19.00)

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η                                Γ. Γραμματέας

Δεμερδεσλής Γιώργος               Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.