Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ- Απεργιακή Συγκέντρωση Κυριακή, 08-05-2016 στις 10:30, στην πλατεία Ορεστιάδας


ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Ο αγώνας για να μην περάσουν τα μέτρα της συγκυβέρνησης για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και για το φορολογικό κορυφώνεται. Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. με αιφνιδιαστικό και αντικοινοβουλευτικό τρόπο επέλεξε να περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο τα δύο νομοσχέδια που καταρρίπτουν κάθε έννοια της κοινωνικής ασφάλισης και επιφέρουν νέα φοροεπιδρομή με άμεσους και έμμεσους φόρους.
Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο σηματοδοτεί μια ιστορικής σημασίας επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα, αφού θέτει στην κλίνη του Προκρούστη τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, των ελαστικά εργαζομένων και των ανέργων: με τη νομιμοποίηση των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, την ψήφιση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή 62, με 40 χρόνια δουλειάς, της αύξησης των εισφορών υγείας στους ήδη συνταξιούχους, καθώς και τις περικοπές κατά 1,8 δις από τον προϋπολογισμό.
Αυτές οι ρυθμίσεις, αν συνδυαστούν με τη νέα φορολεηλασία, ώστε να καλυφθούν τα περίπου 5,5 δισ. μέτρα που έχουν συμφωνηθεί καταρχήν με την Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., πριν την απαίτηση από τους "Θεσμούς" για επιπλέον «προληπτικά μέτρα», θα οδηγήσουν σε μία πρωτόγνωρης έκτασης φτωχοποίηση τα εργατικά-λαϊκά στρώματα.
Το αστικό πολιτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις διαχείρισης των συμφερόντων του (Ν.Δ.–ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–ΑΝ.ΕΛ), κατεδαφίζουν το κολοβό, αναδιανεμητικό σύστημα, καταβυθίζουν τα εργατικά δικαιώματα στη θάλασσα της ανεργίας, της ελαστικής και της μαύρης–απλήρωτης εργασίας. Διαλύουν ό,τι απέμεινε όρθιο από το δημόσιο, ασφαλιστικό σύστημα, που έχει δεχθεί απανωτά «μεταρρυθμιστικά» πλήγματα νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, με βάση τις συνταγές της Ε.Ε., του Ο.Ο.Σ.Α. και του Δ.Ν.Τ. για να το μετατρέψουν σε ανταποδοτικό–κεφαλαιοποιητικό.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Το υπουργείο παιδείας παράλληλα, απέδειξε ότι ο «διάλογος» για την παιδεία ήταν το πρόσχημα για την επίτευξη συναίνεσης στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που επιβάλει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ: διάταξη για τους αναπληρωτές, τροπολογία-γέφυρα  για τα ΕΠΑΛ, κατάργηση μείωσης ωραρίου υπευθύνων εργαστηρίων, νηπιαγωγεία, ολοήμερα δημοτικά σχολεία..
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!
Απέναντι σε πραξικοπηματικές τεχνικές προτάσσουμε των ενωμένο αγώνα μας.
Το αμέσως επόμενο διάστημα το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι επιτακτικά αναγκαίο να παλέψει για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια  και οι ρυθμίσεις των μνημονίων.
Να επιστραφούν στα ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν τράπεζες, εργοδότες και κράτος. Να αναπτυχθεί ένα αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς. Να διασφαλιστεί η δουλειά για όλους, σταθερή, πλήρης και ασφαλισμένη. Να μειωθεί δραστικά η άμεση φορολογία των εργαζομένων, της φτωχής αγροτιάς, των πληττόμενων μεσαίων στρωμάτων.
Όλοι σε θέση μάχης. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ -Έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας – απέναντι στα παιδιά μας.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Κυριακή, 08-05-2016 στις 10:30, στην πλατεία Ορεστιάδας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.