Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/05

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/05/2016, από 09:00 εως 13:00

Η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο 2ο ΓΕΛ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

Εκεί θα βρίσκεται το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Διδ/χου. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή όλων μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να συμβάλουμε στις αυξημένες ανάγκες αίματος που υπάρχουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ανάγκης σε αίμα, τόσο οι ίδιοι οι εθελοντές αιμοδότες όσο και οι Α΄ βαθμού συγγενείς έχουν προτεραιότητα κάλυψης σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία Αλεξ/πόλεως και Διδ/χου διαθέτει Τράπεζα αίματος, η οποία μάλιστα είναι αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

 Σύμφωνα με το έγγραφο Φ.351.5/43/67822/Δ1 που εκδόθηκε στις 05/05/2014 από τη Γενική Δ/νση Διοίκησης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης του Υ.ΠΑΙ.Θ.



Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, προσέρχεται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία, για να προσφέρει αίμα καθώς και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας δύο (2) ημερών πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, με πλήρεις αποδοχές. Σε κάθε περίπτωση ο εκπαιδευτικός οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Οι δύο αυτές ημέρες άδειας μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας είτε οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο έτος και δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.

Εκ του Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.