Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή Βελίκο Τάρνοβο- Μπουργκάς- Σωζόπολη – Μεσήμβρια-Αγχίαλος 18-20/6 ME 105 EYΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ


Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή Βελίκο Τάρνοβο- Μπουργκάς- Σωζόπολη – Μεσήμβρια-Αγχίαλος.

Ημερομηνία: Σάββατο 18 Ιουνίου- Δευτέρα 20 Ιουνίου
Τουριστικό Γραφείο: Γραφείο Τουρισμού karakatsanis-tours.gr 25520 – 23124 & 29526 & 29527 karakatsanis.tours@gmail.com
Διοργάνωση: Β΄ΕΛΜΕ Έβρου.
Δηλώσεις συμμετοχής: Από Δευτέρα 30 Μαίου 2016-Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στο τουριστικό γραφείο.

Πρόγραμμα εκδρομής

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Α. Ν. Ορεστιάδα –Στάρα Ζαγόρα (152 km)
·       7:00 π.μ. Αναχώρηση από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Καρακατσάνης. Οι επιβάτες από το Διδυμότειχο θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο 6:30 π.μ. ( από το αεροπλανάκι μπροστά στο δημαρχείο).
·       Ενδιάμεση ολιγόλεπτη στάση στην πόλη Στάρα Ζαγόρα (Βυζαντινή Ειρηνούπολη) για καφέ.

B.  Στάρα Ζαγόρα- Γκάμπροβο (81 Km).
·       Υπαίθριο Μουσείο Etara -Αρχιτεκτονικό και Λαογραφικό Συγκρότημα Έταρα. Βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πόλη Γκάμπροβο στους πρόποδες του Αίμου.. Εκεί βρίσκεται συλλογή υδροκίνητων εγκαταστάσεων, η οποία περιέχει 10 εκθέματα και είναι μία από τις πλουσιότερες και καλύτερα οργανωμένες τεχνικές συλλογές ανάμεσα στα ευρωπαϊκά υπαίθρια μουσεία. Η σημαντικότερη ιδιαιτερότητα είναι ότι όλα τα εκθέματα της συλλογής αυτής τώρα λειτουργούν – ακριβώς έτσι όπως λειτουργούσαν στο παρελθόν.

Γ. Γκάμπροβο- Βελίκο Τάρνοβο (45 Km)
·       Άφιξη στο Βελίκο Τάρνοβο. Το Βελίκο Τάρνοβο είναι μία πόλη της βορειοκεντρικής Βουλγαρίας, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα (παραπόταμος του Δούναβη). Υπήρξε πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Προσελκύει πολλούς τουρίστες λόγω της αρχιτεκτονικής στην παλιά πόλη. Κατά τούς βυζαντινούς χρόνους ήταν ἡ δεύτερη σημαντικότερη πόλη, μετά την Κωνσταντινούπολη.
·       Περιήγηση στα αξιοθέατα:
Α. Ο λόφος Τσάρεβετς, με το μεσαιωνικό του κάστρο. Ο πύργος του Βαλδουίνου, Βασιλικό παλάτι, Τοιχογραφίες στον Πατριαρχικό ναό της δεύτερης αυτοκρατορίας.
Β. Ο λόφος της Τραπέζιτσας, φημίζεται για τις ορθόδοξες εκκλησίες και τις κατοικίες των αριστοκρατών. Στον Μεσαίωνα η Τραπέζιτσα ήταν μία από τις εστίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Γ. Χωριό Αρμπανάσι που απέχει 4 χμ. βορειοανατολικά από την πόλη. Ιδρύθηκε πιθανόν μετά την Οθωμανική κατάκτηση από ελληνοφώνους Αλβανούς μετοίκους.
·           Διανυκτέρευση στο Βελίκο Τάρνοβο. Δείπνο.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Α. Βελίκο Τάρνοβο
·       Βελίκο Τάρνοβο . Πρωινό.  Περιήγηση στα σοκάκια , όπως στον όμορφο δρόμο Σαμοβόδσκα Τσαρσίγια, με τα αναπαλαιωμένα σπίτια. Εκκλησιασμός (προαιρετικά).

Β. Βελίκο Τάρνοβο- Σωζόπολη (250 Km)
·       Σωζόπολη (Απολλωνία του Πόντου).Γνωριμία με τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Συνάντηση με τους ‘Έλληνες της Σωζόπολης.
 Η πόλη ιδρύθηκε από τους Μιλήσιους και ήταν σημαντικό εμπορικό λιμάνι. Στην περιήγηση μας θα δούμε τα παραθαλάσσια τείχη που προσφέρουν μια υπέροχη θέα στον Εύξεινο Πόντο και το αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα από το Ελληνικό παρελθόν της πόλης.
 Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη

Γ. Σωζόπολη- Μπουργκάς (33 Km)
·      Πύργο (Βurgas) γενέτειρα του ποιητή Κώστα Βάρναλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Ο αρχαίος Πύργος ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους από την Απολλωνία ως στρατιωτική και παρατηρητική θέση έναντι της ‘άλλης σημαντικής αποικίας στην περιοχή της Μεσημβρίας.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Α. Μπουργκάς- Μεσήμβρια (34 Km)
Επίσκεψη και ξενάγηση στο μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας, την παλαιά βυζαντινή πόλη Μεσημβρία (Mesembria) -τό σημερινό Νεσέμπαρ (Nesebar ἤ Nessebur). Είναι μία ιστορική πόλη, μία Πόλη-Μουσείο, με ιστορία 3.000 χρόνων και με πολλά αρχαιολογικά ερείπια της προχριστιανικής περιόδου, ακρόπολη, ναό του Απόλλωνα, αρχαία αγορά, τμήματα αρχαίων θρακικών τειχών, σαράντα βυζαντινές εκκλησίες, μεσαιωνικά μνημεία, ξύλινα σπίτια τα οποία έχουν κατασκευαστεί τον 19ο αιώνα Το 1983, ανακηρύχτηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θεωρουμένη ως «Πόλη-Μουσείο».

B. Μεσήμβρια- Αγχίαλος (18 Km)
Ἡ Αγχίαλος (Πομόρια-Pomorie) ιδρύθηκε από τους Απολλώνιους του Πόντου.
 Θα επισκεφτούμε τη μονή του Αγίου Γεωργίου με τις πολλές βυζαντινές εικόνες και, κυρίως, την θαυματουργική εικόνα του Αγίου Γεωργίου με το θαματουργό αγίασμα.

Γ. Αγχίαλος- Ν. Ορεστιάδα (314 Km ή 245 Κm)
Επιστροφή αργά το βράδυ στη Ν. Ορεστιάδα με ενδιάμεση στάση για καφέ.






ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΡΟΜΗΣ
·        τιμή κατά άτομο 105 ΕΥΡΩ
·        παιδί 2-12 ετών  85 ΕΥΡΩ σε τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς.
·        μονόκλινο 130.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
·        Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο
·        Μία διανυκτέρευση στο ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ στο ξενοδοχείο INTERHOTEL. 
·        Μία διανυκτέρευση στον ΠΥΡΓΟ (BURGAS) στο ξενοδοχείο BULGARIA στο κέντρο της πόλης.
·        Πρωινό μπουφέ στα ξενοδοχεία
·        Τοπικό ξεναγό- Ελληνίδα Αρχαιολόγος.
·        Φ.Π.Α

Μπουργκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.