Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. 15/6/2016

Αποτέλεσμα εικόνας για β ελμε εβρου


Αγώνας για να μην περάσει η νέα αντιεκπαιδευτική επίθεση
Μετά την αντιασφαλιστική και φοροληστρική καταιγίδα ήρθε η σειρά της εκπαίδευσης. Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-ΓΕΛ και ΕΠΑΛ βρέθηκαν στο στόχαστρο: Χτύπημα της προσχολικής αγωγής, αποδόμηση του ολοήμερου σχολείου και της ειδικής αγωγής. Σύμπτυξη και κλείσιμο ειδικοτήτων και τομέων των ΕΠΑΛ. Κατάργηση 3ωρου των  εργαστηρίων. Κόψιμο μαθημάτων στα Γυμνάσια.  Η κοπτοραπτική αυτή προσαρμόζει το πρόγραμμα των σχολείων ανάλογα με τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς!!
Παράλληλα συνεχίζεται η πολιτική των μηδενικών διορισμών και μαζί με τη σχολική χρονιά τελειώνει και το εμπόριο ελπίδας που μεθοδικά καλλιέργησε ο Φίλης σε χιλιάδες αναπληρωτές, στους οποίους από την πρώτη μέρα έταζε δεκάδες χιλιάδες διορισμούς, όταν την ίδια στιγμή ψήφιζε όλα τα μνημονιακά μέτρα στη βουλή.
Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την αδράνεια που επικρατεί στους κόλπους του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος, παρουσιάζει την πολιτική της ως κοινωνικά αποδεκτή και ως προϊόν ενός προσχηματικού κοινωνικού διαλόγου, εφαρμόζοντας πιστά τα όσα υπαγορεύουν ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ.
Οι αλλαγές αυτές –ακολουθεί και νέο πολυνομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι-, στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο την εξοικονόμηση χρημάτων, αφαίρεση θέσεων εργασίας και την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Αφορούν ΟΛΑ τα σχολεία , ΟΛΕΣ τις ειδικότητες,  ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς –μόνιμους και αναπληρωτές- και αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε:
α) χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων που δε θα προσληφθούν ξανά,
β) πολτοποίηση εργασιακών δικαιωμάτων:  υπεραριθμίες που θα ελαχιστοποιήσουν τις επικείμενες μεταθέσεις, μετακινήσεις και ατελείωτο κυνηγητό συμπλήρωσης ωραρίου από σχολείο σε σχολείο, 
γ) μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε ασύνδετη, κατακερματισμένη κάλυψη ωρών χωρίς εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο,
δ) εκπαιδευτική και παιδαγωγική αποσάθρωση.
  Οι σύλλογοι διδασκόντων, οι ΕΛΜΕ και η Ομοσπονδία μας πρέπει να απαντήσουν άμεσα. Ειδικά η ΟΛΜΕ πρέπει να βγει από την αδράνεια της και αυτή την κρίσιμη στιγμή οφείλει να ενημερώσει και να συγκαλέσει Γενικές Συνελεύσεις  του κλάδου, που θα μας οδηγήσουν στη μετασυνεδριακή συνέλευση όπως ορίζει το καταστατικό της.
 Διεκδικούμε ένα ποιοτικό δωρεάν δημόσιο σχολείο που θα διασφαλίζει ένα καλύτερο αύριο για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες:
  • 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία. Να χρηματοδοτηθούν επαρκώς τα σχολεία.
  • Να ανακαλέσει η κυβέρνηση τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων και τις αποφάσεις για κατάργηση των υπεύθυνων Εργαστηρίων σε Γυμνάσια και ΓΕΛ.
  • Αριθμός μαθητών στα τμήματα σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ (20 στα τμήματα γενικής παιδείας, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια)
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ και ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΜΕΩΝ στα ΕΠΑΛ. 4ο έτος ειδίκευσης μέσα στα ΕΠΑΛ με εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων. Οι μαθητές μας να μη γίνουν σκλάβοι της αγοράς και των επιχειρήσεων.
  • Μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν όλα τα κενά. Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των κονδυλίων για 27.000 αναπληρωτές. Καμία περικοπή μισθού αναπληρωτών. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους αναπληρωτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις όταν συνεδριάσουν τα ΠΥΣΔΕ για τα κενά και τα πλεονάσματα.



Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.