Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Αλληλεγγύη στο λαό της Γαλλίας



Ορεστιάδα 13 - 6 – 2016
Αλληλεγγύη στο λαό της Γαλλίας
Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ εκφράζει την αλληλεγγύη του  στον αγώνα του λαού της Γαλλίας ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που προωθούν την εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και παράλληλα διευκολύνουν τους εργοδότες να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις.
Στη Γαλλία, όπως και σε όλη την Ευρώπη, προωθούνται αντεργατικά μέτρα με στόχο την διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Προϋπόθεση της κερδοφορίας τους όμως, είναι οι μειώσεις μισθών, συντάξεων, καταργήσεις εργατικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας. Μεγαλύτερο θύμα αυτής της επίθεσης είναι η νεολαία, η οποία καταδικάζεται στην ανεργία ή σε εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα!
Η υλοποίηση αυτής της αντεργατικής πολιτικής περνάει μέσα από την κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης. Για αυτό βλέπουμε να γιγαντώνεται η επίθεση ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στους εργάτες που παλεύουν και κινητοποιούνται. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, οι εργαζόμενοι της Γαλλίας δίνουν έναν μεγάλο αγώνα.
 Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Γάλλους εργαζόμενους και καταγγέλλουμε την τρομοκρατία, τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών


Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.