Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΙΤΙΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ-Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι

1) Ήδη από τον Αύγουστο είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο διακοπής του προγράμματος «Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ» και ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση της ΟΛΜΕ στο υπουργείο για το θέμα αυτό.
Ήδη οι στρατιωτικές λέσχες διέκοψαν το πρόγραμμα και από την  Ομοσπονδία δεν είχαμε καμία απάντηση γι αυτό και το επαναφέρουμε

2) Λόγω των αλλεπάλληλων ΦΕΤΙΝΩΝ εγκυκλίων για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, οι Διευθύνσεις πλήρωσαν τους αναπληρωτές με το εισαγωγικό κλιμάκιο για τον Σεπτέμβριο και αυτό θα παραταθεί και για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Την περίοδο αυτή που οι αναπληρωτές έχουν αυξημένα έξοδα (μετακίνηση – εγκατάσταση στην επαρχία) δυστυχώς έχουν μειωμένο μισθό με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες.
Ζητάμε από το ΥΠΠΕΘ να απλουστεύσει την γραφειοκρατία και να εκδώσει εγκύκλιο για την άμεση ένταξη των αναπληρωτών στα Μ.Κ.

Ορεστιάδα 24 - 10 – 2016

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΟΛΜΕ

ΣΙΤΙΣΗ – ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Α) Επανερχόμαστε στο θέμα της σίτισης εκπαιδευτικών, που σας θίξαμε ήδη από τις 18/8/2016 (επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή) για να σας ενημερώσουμε συμπληρωματικά:
Η διακοπή της σίτισης είναι οριστική από όλες τις στρατιωτικές λέσχες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, σταμάτησε  να καλύπτει τις ανάγκες του προγράμματος.
Επαναφέρουμε  λοιπόν τα αιτήματα μας  όπως σας τα καταθέσαμε τον Αύγουστο.
  • Ζητάμε άμεσα από το υπουργείο παιδείας να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις και να διασφαλίσει τη συνέχιση του προγράμματος και τη φετινή χρονιά.
  • Απαιτούμε –στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των μνημονίων και ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του ρόλου των εκπαιδευτικών– την άμεση επέκταση του θεσμού σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που υπηρετούν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, όπως ίσχυε και παλιότερα.
  • Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίτευξη των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου μας (επίδομα ενοικίου – θέρμανσης – σίτισης – μετακόμισης και μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ).
Β) Λόγω των αλλεπάλληλων ΦΕΤΙΝΩΝ εγκυκλίων για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, οι Διευθύνσεις πλήρωσαν τους αναπληρωτές με το εισαγωγικό κλιμάκιο για τον Σεπτέμβριο και αυτό θα παραταθεί και για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Την περίοδο αυτή που οι αναπληρωτές έχουν αυξημένα έξοδα (μετακίνηση – εγκατάσταση στην επαρχία) έχουν μειωμένο μισθό με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες.
Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να παρέμβει άμεσα στο ΥΠΠΕΘ για την απλούστευση της γραφειοκρατίας και την άμεση ένταξη των αναπληρωτών στα Μ.Κ.Ορεστιάδα 18 - 8 – 2016

ΠΡΟΣ: ΟΛΜΕ, ΣΧΟΛΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Το 2012 στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και (του τότε) ΥΠΑΙΘΠΑ, υπογράφτηκε  ο «Καθορισμός Πλαισίου Παροχής Αμοιβαίων Διευκολύνσεων».
Οι διευκολύνσεις αυτές συμπεριλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα πρόσβασης στις παροχές σίτισης των στρατιωτικών λεσχών στο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο που υπηρετούν.
Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του πρωτοκόλλου ανατέθηκαν στους αρμόδιους φορείς των δυο υπουργείων. Από τη μεριά του υπουργείου παιδείας ορίστηκε ως αρμόδιος φορέας το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το οποίο υλοποίησε το πρόγραμμα «Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ».
Η σίτιση των δικαιούχων δεν ήταν δωρεάν και δεν επιβάρυνε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα τροφεία αλλά και όλα τα έξοδα διαχείρισης του Προγράμματος, βαρύνουν κατά 100% τον προϋπολογισμό του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το οποίο μόνο για σχολικό έτος 2014-2015 κατέβαλε συνολικά περίπου 480.000 ευρώ.
Σε δελτίο τύπου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, για τη σχολική χρονιά 2015-16 αναφέρονταν ότι: «..Η υλοποίηση του Προγράμματος για τέταρτη κατά σειρά σχολική χρονιά από το Ίδρυμα, ενισχύει πολλαπλά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που επιτελούν το έργο τους μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας …», αλλά και ότι «Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, εξήντλησε κάθε οικονομική δυνατότητα του προϋπολογισμού του, μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών περιορισμών, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του Προγράμματος, κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.»
Για τη φετινή χρονιά όμως οι φορείς του ΥΠΕΘΑ ενημερώνουν τις στρατιωτικές λέσχες ότι από 1/9/2016 καταργείται η δυνατότητα πρόσβασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις παροχές σίτισης.
Επειδή το αρχικό πρωτόκολλο  προέβλεπε πως οι διατάξεις του «..είναι δυνατόν να τροποποιηθούν κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών..», φαίνεται ότι η διακοπή σίτισης ΔΕΝ είναι μονομερής ενέργεια του ΥΠΕΘΑ.
  • Ζητάμε άμεσα από το υπουργείο παιδείας να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις και να διασφαλίσει τη συνέχιση του προγράμματος και τη φετινή χρονιά.
  • Απαιτούμε –στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των μνημονίων και ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του ρόλου των εκπαιδευτικών– την άμεση επέκταση του θεσμού σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που υπηρετούν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, όπως ίσχυε και παλιότερα.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίτευξη των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου μας (επίδομα ενοικίου – θέρμανσης – σίτισης – μετακόμισης και μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.