Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 3: ΕΚΛΟΓΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ορεστιάδα  20-03-2017




Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι
Στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 14-03-2017 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Εκλογές

1. Οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, θα υλοποιηθούν την Τρίτη 9 Μαΐου 2017. Για την ημέρα αυτή και προκειμένου να γίνει αιμοδοσία, Γ.Σ. και ψηφοφορία έχουμε αιτηθεί εγγράφως άδεια από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Έβρου.

Εκδηλώσεις

2. Η Β΄ΕΛΜΕ  Έβρου σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, πρόκειται να διοργανώσει, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, ημερίδα με θέμα «Διδακτική και επικοινωνία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Θα ακολουθήσει αναλυτικό ενημερωτικό, προκειμένου κάθε συνάδελφος που επιθυμεί, να δηλώσει ενδιαφέρον, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες.

3. Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 η Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου θα πραγματοποιήσει στην Ορεστιάδα εκδήλωση με τίτλο «Επιχειρούν να αλλάξουν το DNA της Εκπαίδευσης» και κεντρικό ομιλητή τον συνάδελφο εκπαιδευτικό Χρήστο Κάτσικα.

Ο Χρήστος Κάτσικας είναι συγγραφέας βιβλίων, ο ιδρυτής του εκπαιδευτικού site alfavita, συντάκτης του περιοδικού "Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης" και της "Εφημερίδας των Συντακτών", μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος ΕΛΜΕ, Γ.Γ του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και εκπαιδευτικός συντάκτης της εφημερίδας "Τα Νέα".

Αναμοριοδότηση σχολείων-Επανακαθορισμός δυσπρόσιτων σχολικών 

μονάδων

4. Επισυνάπτουμε το έγγραφο με τις θέσεις της Β΄ ΕΛΜΕ για τα παραπάνω θέματα, όπως αυτό κοινοποιήθηκε στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Έβρου.


Συμμετοχή της Β΄ ΕΛΜΕ στην εβδομάδα αλληλεγγύης 27/3/2017 έως 

31/3/2017

Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά σε μία κοινή δράση (συνδιοργάνωση: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας, Β’ ΕΛΜΕ, Ένωση Γονέων και τοπικό τμήμα του ΕΕΣ), για συγκέντρωση τροφίμων – εφοδίων  για τους συνανθρώπους μας, που ζουν δίπλα μας και έχουν μεγάλη ανάγκη. 
Ο κάθε μαθητής,  μπορεί να φέρει διάφορα τρόφιμα, αγαθά και εφόδια, σε ειδικό χώρο που θα ορίσει το κάθε σχολείο την εβδομάδα  27/3/2017 έως 31/3/2017 (Δευτέρα – Παρασκευή).
Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο γραφείο του τοπικού τμήματος του ΕΕΣ και αφού οργανωθούν κατάλληλα, θα ακολουθήσει η διανομή από τους υπεύθυνους εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας στους συμπολίτες μας.
Σας παρακαλούμε για τη συνδρομή σας στην υλοποίηση της ανωτέρω περιγραφόμενης δράσης, που πραγματικά θα ανακουφίσει, έστω και προσωρινά, τμήμα της τοπικής μας κοινωνίας.

Τέλος ενημερώνουμε ότι μετά την παραίτηση του σ. Παπαμιχαήλ Βασίλη από μέλος του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, τη θέση του στο συμβούλιο, σύμφωνα με το καταστατικό, καταλαμβάνει ο σ. Κιηγμάς Δημήτρης που είναι ο αμέσως επόμενος σε ψήφους από την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ

H Πρόεδρος                                   Η Γ. Γραμματέας
          
  Γιαννάτου Κική                                  Γεωργουσίδου Μαρία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.