Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΑΔΕΔΥ Ν.΄Εβρου: ΚΑΛΕΣΜΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά - Δευτέρα 2017



ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Μαΐου 2017
     ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά, τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων των προηγούμενων γενεών για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για μια καλύτερη πολιτεία και κοινωνία σε κάθε μέρος του κόσμου.
Απεργούμε και συνεχίζουμε τους αγώνες των προγόνων μας απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, ακόμα κι αν έχουν το πρόσχημα της αριστεράς, απέναντι στους τραπεζίτες και τα μεγάλα κεφάλαια, εγχώρια και διεθνή, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν νέες γενιές εργαζομένων-δούλων που θα δουλεύουν για λίγα ευρώ χωρίς ποιότητα εργασίας  και χωρίς ασφαλιστικές και υγειονομικές καλύψεις μέσα σε ένα περιβάλλον που δε θα έχει καμία κοινωνική παροχή.
Απεργούμε και συνεχίζουμε τους αγώνες των προγόνων μας απέναντι στη σημερινή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των εκφραστών της που μέχρι πριν δυο χρόνια έρχονταν στους δρόμους των αγώνων μαζί μας, ενώ τώρα όλοι μαζί αποδεικνύονται οι καλύτεροι συνεχιστές των μνημονίων που ήρθαν για να εφαρμόσουν ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ικανοποιώντας μόνο τους δανειστές μας Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.. Γιγάντωση ελαστικών σχέσεων εργασίας, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλείσιμο σχολείων/μονάδων υγείας/δομών του δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δημοσίου, ξεπούλημα δημόσιων αγαθών και περιουσιών αντί πινακίου φακής σε χέρια ιδιωτών, απολύσεις και μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση απεργιών και συλλαλητηρίων, περιορισμό και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, κατασχέσεις α΄ κατοικίας, εξαφάνιση πρωτογενούς τομέα και επιχειρηματικότητας, και με λίγα λόγια εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών.
Απεργούμε και συνεχίζουμε τους αγώνες των προγόνων μας απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και την προσπάθεια των ολίγων να ελέγχουν τους πάντες και όταν αυτό δεν τους βγαίνει να δημιουργούν καταστάσεις οικονομικού κραχ σε χώρες και λαούς ή ακόμα και πολέμων αδιαφορώντας για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και για τη δημιουργία νέων γενεών προσφύγων σπέρνοντας το φόβο προς όλες τις πλευρές.
Πλέον δε διακυβεύονται μόνο οι κατακτήσεις των προγόνων μας αλλά και το μέλλον το δικό μας και το παιδιών μας. Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά δεν μπορεί να είναι μόνο ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμών, αλλά πρέπει να αποτελέσει το δικό μας Μάη που θα σηματοδοτήσει και θα πυροδοτήσει τους δικούς μας αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει στο δικό μας Μάη να ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι συνταξιούχοι, όλοι οι άνεργοι και πιάνοντας από το χέρι τα παιδιά μας να βγούμε στο δρόμο και να δώσουμε το δικό μας μαζικό αγώνα.

Τη Δευτέρα 1η Μαΐου:
Ø  Φτιάχνουμε το δικό μας Μάη.
Ø  Οργανώνουμε τους δικούς μας αγώνες.
Ø  Γράφουμε τη δική μας ιστορία.

Στο χέρι μας είναι να βάλουμε τις δικές μας λέξεις σε αυτήν…

Τη Δευτέρα 1η Μαΐου
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου
10:00 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας
Για την Ε.Γ.
                         Ο                                                                                Ο
                  Πρόεδρος                                                             Γ. Γραμματέας
          


                     Τσίρτσης Παναγιώτης                                      Αραμπατζής Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.