Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Μαΐου 2017. 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΤΕΤΑΡΤΗ 17 Μαΐου 2017
     24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,
Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ συνεχίζοντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και την πολιτική της υποτέλειας των Ελλήνων πολιτών και της χώρας μας στο μεγάλο κεφάλαιο φέρνει προς ψήφιση μέσα στην εβδομάδα νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Τα μέτρα του 4ου Μνημονίου και 2ου δικού της μέσα σε 2 χρόνια έρχονται να μας αποτελειώσουν και να ικανοποιήσουν τους δανειστές μας, Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Τράπεζες – Μεγάλο Κεφάλαιο, συνεχίζοντας τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και εφαρμόζοντας καλύτερα από κάθε άλλον τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές εις βάρος μας.  
Σε μια περίοδο που η παροχή υγείας είναι είδος πολυτελείας, η εκπαίδευση έχει υποβαθμιστεί, οι υπηρεσίες υπολειτουργούν και από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή, το κοινωνικό κράτος έχει διαλυθεί, τα δημόσια αγαθά και η δημόσια ακίνητη περιουσία ξεπουλιούνται έναντι πινακίου φακής στο μεγάλο κεφάλαιο, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί δραστικά, η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η μερική απασχόληση κι η μαύρη κι εκ περιτροπής εργασία έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ναδίρ και η αγοραστική μας δύναμη έχει περιοριστεί στο να πληρώνουμε λογαριασμούς, φόρους και εισφορές η κυβέρνηση έρχεται να ψηφίσει κι άλλα μέτρα που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά μας σε όλες της τις πτυχές.
                    1.        Μείωση αφορολόγητου ορίου από 8.636 ευρώ σε 5.685 ευρώ με αποτέλεσμα να δουλεύουμε 12 μήνες και να πληρωνόμαστε τους 11 γιατί ο ένας μήνας θα πηγαίνει στον επιπλέον φόρο που μας βάζει η κυβέρνηση. Ετήσια εισοδήματα των 6000€ και 7000€ που με το ζόρι ικανοποιούσαν τις βασικές τους ανάγκες πλέον θα πληρώνουν ένα βαρύ φόρο για αυτούς.
                    2.        Μειώσεις 18% για τις κύριες και 18% για τις επικουρικές συντάξεις αποτελειώνοντας τον Έλληνα συνταξιούχο.
                    3.        Πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
                    4.        Επανεκκίνηση της διαδικασίας πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ.
                    5.        Υποβάθμιση της υγείας. Αν και αυξάνουν οι ασφαλιστικές εισφορές, οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσοκόμους συνεχίζονται και πλέον προωθούνται μέτρα (περισσότερα γενόσημα φάρμακα, αξιολόγηση συνταγογραφικής συμπεριφοράς των γιατρών) με στόχο την καλύτερη σχέση «κόστους- οφέλους» και όχι την «απαραίτητη θεραπεία ανά ασθένεια».

Στο Δημόσιο Τομέα έρχεται και η αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών με σκοπό τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την κατάργηση των οργανικών θέσεων, την υποχρεωτική κινητικότητα των κρατικών (πλέον) υπαλλήλων, τις απολύσεις, την κατάργηση επί της ουσίας της μονιμότητας στο δημόσιο, την καθιέρωση των συμβασιούχων υπαλλήλων με ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ανάθεση σε ιδιώτες δημόσιων υπηρεσιών.

Έχουν σκοπό να πάρουν κι άλλα μέτρα, αν τους αφήσουμε.
Μην τους αφήσουμε να μας εξαθλιώσουν άλλο.
Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε.
Ήρθε η ώρα να τους κάνουμε να φοβηθούν.
Μόνο ο μαζικός αγώνας μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια τους.

Στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνοι μας οι υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Τον στηρίζουν εργαζόμενοι απ’ όλους τους επαγγελματικούς – παραγωγικούς – κοινωνικούς φορείς. Τα μέτρα των 7 χρόνων μνημονίων μας πλήττουν όλες και όλους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους από κάθε επαγγελματικό χώρο, με όλους τους συνταξιούχους και με όλους τους άνεργους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2017

Όλοι μαζί
Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου
Ø Αλεξανδρούπολη: Στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.
Ø Ορεστιάδα: Στις 10:30 στην πλατεία.

Συμμετέχουμε στην
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.