Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΒΡΟΥ








Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                N.Ορεστιάδα 09 - 06 - 2017
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                               Αρ. πρωτ. : 39


ΠΡΟΣ: 1. κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
Υπουργό  Παιδείας  Έρευνας  και  Θρησκευμάτων
Αθήνα
2. κ. Δημήτρη  Μπαξεβανάκη
Υφυπουργό  Παιδείας  Έρευνας  και  Θρησκευμάτων
Αθήνα

ΚΟΙΝ.:
1.                   κ. Παναγιώτη Κεραμάρη
Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης
Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Κομοτηνή

2.                   κ. Στέργιο Αποστολακούδη
Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Έβρου
Αλεξ/πολη
3.         ΑΣΕΠ
4.         ΟΛΜΕ
5.         Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
ΘΕΜΑ: «Υπολογισμός προϋπηρεσίας αναπληρωτών Β/θμιας Εκπ/σης που               εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία»
κύριοι Υπουργοί
Στις 07/06/2017 αναρτήθηκαν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών Β/θμιας Εκπ/σης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2016-2017 (112158/Ε2/8-7-2016), ισχύουν τα ακόλουθα:
Ενότητα 2. Επισημάνσεις επί της δημόσιας προϋπηρεσίας
 3.α. «Η υπηρεσία αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, που χαρακτηρίζονται κατά τις οικείες διατάξεις ως δυσπρόσιτες, λογίζεται από το σχολικό έτος 2002-2003 στο διπλάσιο για την κατάταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν.3255/2004 (άρθρο 9, παρ.3 του ν.3391/2005)».
3.β. «Σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο του άρθρου 11, παρ. 1, της υπ’ αριθ. 35557/Δ2/09.04.2003 (ΦΕΚ 465/Β΄) Υ.Α., όπως εισήχθη με την υπ’ αριθ. 151244/Δ2/01.10.2014 (ΦΕΚ 2617/Β΄) Υ.Α., από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής, και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπ/κών λογίζεται η εναρκτήρια ημερομηνία της οριζόμενης, στη σχετική υπουργική απόφαση πρόσληψης, προθεσμίας, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός της προθεσμίας αυτής».
Με βάση τα ανωτέρω όσοι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν ως αναπληρωτές-ωρομίσθιοι σε δυσπρόσιτα σχολεία, πρέπει στους προσωρινούς πίνακες που αναρτήθηκαν στις 07/06/2017 να έχουν διπλασιασμένη την προϋπηρεσία τους από την ημέρα που ορίζει η σχετική υπουργική απόφαση πρόσληψης.
Η Β/θμια Εκπαίδευση ν. Έβρου (η μοναδική Διεύθυνση Β/θμιας πανελλαδικά) έχει διπλασιάσει την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν στα δυσπρόσιτα σχολεία του Β. Έβρου, από την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας τους στο σχολείο και όχι από την ημέρα που ορίζει η υπουργική απόφαση πρόσληψής τους. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής είναι οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν στο νομό μας και εργάστηκαν σε αυτήν την κατηγορία σχολείων, να έχουν λιγότερα μόρια προϋπηρεσίας για τη φετινή χρονιά από τους υπόλοιπους συναδέλφους που προσλήφθηκαν τις ίδιες ημερομηνίες στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας!
Κάτι τέτοιο αντιτίθεται στις αρχές της ισονομίας, επηρεάζει άμεσα τη σειρά των αναπληρωτών στους πίνακες και την επαγγελματική τους πορεία. Επειδή η προθεσμία υποβολής ενστάσεων στο ΑΣΕΠ λήγει σε 5 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων, ζητούμε άμεσα την παρέμβασή σας ώστε να αρθεί η αδικία εις βάρος των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                      Τσολάκης Αντώνης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.