Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: Καταγγελία για την καθαίρεση της Δ/ντριας του ΕΠΑ.Λ ΦραγκίσταςH Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καταγγέλλει την απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας να καθαιρέσει τη διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ Φραγκίστας, συναδέλφισσα Καφίδα, η οποία κατηγορήθηκε από τον Δ/ντή Δ.Ε. Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην μπει από το Υπουργείο Παιδείας λουκέτο στο σχολείο. Ο λόγος για τη Μοναχή Φεβρωνία, η οποία είναι Δ/ντρια του ΕΠΑ.Λ Δυτικής Φραγκίστας στην Ευρυτανία. Οι μαθητές, οι γονείς, οι συνάδελφοί της εκπ/κοί και όλη η Ευρυτανία βρίσκονται στο πλευρό της.
Ο Προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπ/σης στο νομό κ. Δημητρίου, ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την τιμωρία της και την καθαίρεσή της από Δ/ντρια του ΕΠΑ.Λ. Ο αγώνας, η έγνοια και το πάθος των εκπ/κών, σαν της Μοναχής Φεβρωνίας, να κρατήσουν ζωντανά τα σχολεία στις εσχατιές της χώρας μας, να στηρίξουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών, είναι ψιλά γράμματα για τον Δ/ντή Δ.Ε. Ευρυτανίας, την πλειοψηφία του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Κι αυτά συμβαίνουν, ενώ χιλιάδες τμήματα και τομείς των ΕΠΑ.Λ όλης της χώρας βρίσκονται «στο κόκκινο». Έχουν αποφασίσει να χτυπήσουν για άλλη μια φορά (μετά τις διαθεσιμότητες) τον αδύναμο κρίκο, δηλαδή την Επαγγελματική Εκπ/ση. Δεν θα το επιτρέψουμε. Μας βρίσκουν όλους απέναντί τους!
Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η καθαίρεση της Δ/ντριας του ΕΠΑ.Λ Φραγκίστας και να σταματήσει κάθε δίωξή της.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.
Ζητούμε την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων της επαρχίας, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών.
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                     Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                                                 Τσολάκης Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.