Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: Συναντήσεις-Δράσεις-Εκδηλώσεις


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 13





Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι:

Το τελευταίο διάστημα το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου υλοποίησε μια σειρά συναντήσεων και έλαβε αποφάσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων.

1) Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ. Αποστολακούδη με αφορμή την επίσκεψή του σε σχολεία της περιοχής μας.
·         Θίξαμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας λόγω των κενών που ακόμη και σήμερα υφίστανται. Τονίσαμε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, αφού κάθε χρόνο καλούμαστε εκπαιδευτικοί-γονείς-μαθητές να έρθουμε αντιμέτωποι με τις σοβαρές ελλείψεις σε καθηγητές. Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε, τα κενά στη Γενική Εκπ/ση ήταν: 4 ΠΕ02, 3 ΠΕ03, 1 ΠΕ04.04, 2 ΠΕ06, 1 ΠΕ08, 2 ΠΕ09, 1 ΠΕ13, 2 ΠΕ16, 2 ΠΕ Ηκεκτρολόγων, 1 ΠΕ Ηλεκτρονικών, 1 ΠΕ19-20.
·         Θέσαμε το ζήτημα της μη ικανοποίησης αποσπάσεων στην περιοχή μας, καθώς υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν να εργαστούν στον Έβρο και ενώ υπάρχουν κενά στην ειδικότητά τους δεν εγκρίνεται η απόσπασή τους.
·        Επιμείναμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές λόγω των κουτσουρεμένων εργασιακών τους δικαιωμάτων και κυρίως στο θέμα των αδειών.
·        Ζητήσαμε ενημέρωση για το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων που είχε ανοίξει από το Υπουργείο την περασμένη σχολική χρονιά. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο.
·        Για το θέμα του Νέου Λυκείου όπως μας αναφέρθηκε δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση.

2) Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου. Συζητήθηκε το ζήτημα των κενών που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, γεγονός το οποίο εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων, δημιουργεί τεράστιες ανισότητες και πλήττει κατάφωρα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει οδηγήσει στην αγανάκτηση όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι σαφές ότι αν δεν πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί καθηγητών και δασκάλων το πρόβλημα θα διαιωνίζεται και είναι θέμα τύχης κάθε φορά ποια σχολεία θα στελεχώνονται και ποια όχι. Επίσης έγινε από την πλευρά μας μία σύντομη ενημέρωση για το σχέδιο του «Νέου Λυκείου» όπως παρουσιάζεται από το Υπουργείο.
Αποφασίσαμε να προβούμε από κοινού σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση. (Επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου)

Δράσεις

3) Με βάση την ανακοίνωσή μας (25/10/2017 αρ. πρωτ.: 50 “Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών»), κηρύσσουμε για τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 3ωρη στάση εργασίας από 11πμ έως 2μμ, προκειμένου να συμπαρασταθούμε στους μαθητές μας, οι οποίοι διεκδικώντας ένα σχολείο που μορφώνει πολύπλευρα και δεν εξοντώνει, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας άμεσα την κάλυψη των κενών και την απόσυρση του σχεδίου για το Νέο Λύκειο. Την ημέρα εκείνη έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικές δράσεις μαθητών με τη συμμετοχή Συλλόγων Γονέων και εκπαιδευτικών.

Εκδηλώσεις-ημερίδες

4) Τo Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό  Πολύκεντρο Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Σχολές Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Τα επαγγέλματα στα οποία οδηγούν». Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι τo ΚΕ.ΣΥ.Π.  Ορεστιάδας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του  Δήμου Ορεστιάδας και η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΄Εβρου. (Επισυνάπτουμε την πρόσκληση)

5) Υπενθυμίζουμε ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση σύσκεψης – ημερίδας για την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών στην Καβάλα, τη Δευτέρα, 13/11 (10.00 – 17.00) με θέμα: «Νέο Λύκειο – Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» στην οποία καλούνται να συμμετέχουν:

Τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών καθώς και οι αιρετοί ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ των συγκεκριμένων περιοχών και ένας συνάδελφος από κάθε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο οποίος θα οριστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων.

Προκειμένου να οργανώσουμε τη μετακίνηση των συναδέλφων, αλλά και να αιτηθούμε τις άδειες στη ΔΔΕ, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας ή να στείλετε τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο e-mail : b.elme.evrou@gmail.com μέχρι την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.

6) Με δεδομένο ότι η πρόταση του Υπουργείου για το Νέο Λύκειο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και ανησυχία, αποφασίσαμε τη διοργάνωση εκδήλωσης στις 15 Νοεμβρίου στην Ορεστιάδα με θέμα το «Νέο Λύκειο». Στην ημερίδα καλούνται να παραβρεθούν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, προκειμένου να γίνει εκτενής ενημέρωση και να αναλυθούν όλες οι επιπτώσεις της πιθανής εφαρμογής ενός τέτοιου σχεδιασμού. Θα ακολουθήσει άμεσα ενημέρωση για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                         Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.