Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Ορεστιάδα 21- 11 - 2017
Αρ. Πρωτ.:57

Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών της περιοχής μας. Στις 24 Νοέμβρη στην Ορεστιάδα δικάζονται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, ένα μέλος της επιτροπής του μπλόκου στον Κόμβο του Θουρίου και ταυτόχρονα στο νότιο Έβρο 210 αγρότες κλήθηκαν να περάσουν τη διαδικασία της προανάκρισης .
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσει όποιον τολμάει να αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, στέλνει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού μας στα αγροτοδικεία.
Η αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. που οδηγεί στη μείωση του εισοδήματος,  τη φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα χαράτσια, τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των προϊόντων, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής και η κερδοσκοπία εις βάρος τους, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τους αγρότες-κτηνοτρόφους πανελλαδικά σε κινητοποιήσεις. Και αυτή τους η αντίδραση τώρα πληρώνεται…
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών εις βάρος των συμπολιτών μας και δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν, όπως και κάθε αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων ενάντια στη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική και σε όσους την εφαρμόζουν.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                           Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.