Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ







Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                 Ορεστιάδα 19 - 12 - 2017
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                   Αρ. πρωτ.: 2
e-mail : b.elme.evrou@gmail.com
blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr


ΘΕΜΑ: ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


Σχετικά με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, την οποία απέστειλε σε ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, προκειμένου να εκφράσουν τη γνώμη τους μέχρι 10 Ιανουαρίου 2018, έχουμε να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά τα εξής:

1. Ο επαναπροσδιορισμός της μοριοδότησης των σχολικών μονάδων έρχεται σε μία περίοδο που πλέον έχουν σταματήσει οι μόνιμοι διορισμοί, δεν γίνονται παρά ελάχιστες μεταθέσεις, υπάρχουν πολύ λίγες συνταξιοδοτήσεις ώστε να δημιουργούνται νέα κενά, συνεπώς για πολλές περιοχές η απόκτηση μορίων μεταθέσεων είναι για τους παραπάνω λόγους ανώφελη και αχρείαστη.

2. Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε μείωση στα μόρια ή τον υποβιβασμό σχολείων της περιοχής μας. Η γεωγραφική θέση, οι δυσκολίες στο οδικό δίκτυο ακόμη και για την πρόσβαση στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης του νομού μας, οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που επικρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοί μας υπηρετούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και αδυνατούν ακόμη και να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, είναι βασικοί λόγοι που συνηγορούν σε αυτή μας τη θέση.

Ως εκ τούτου σχετικά με την μοριοδότηση των σχολικών μονάδων ευθύνης της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, εμμένουμε στην πρότασή μας, όπως την είχαμε κοινοποιήσει εγγράφως στο ΠΥΣΔΕ Έβρου (07/02/2017 Αρ. Πρωτ.: 9):

Σχολικές μονάδες
·         Λαβάρων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας κατηγορία Θ (9 μόρια)
·         Νέας Βύσσας, Ριζίων κατηγορία Ι (10 μόρια)
·         Μεταξάδων, Κυπρίνου, Δικαίων κατηγορία ΙΑ (11 μόρια)
Σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου:
Γυμνάσιο Λαβάρων: Τα 9 μόρια που δίνει σήμερα πέφτουν στα 7.
Σχολεία Ορεστιάδας: Τα 8 μόρια που δίνουν σήμερα πέφτουν στα 7.
Γυμνάσιο-ΓΕΛ Ν. Βύσσας: Από τα 9 μόρια που δίνουν σήμερα πέφτουν στα 8.

3. Ως προς τον επανακαθορισμό των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων θεωρούμε ότι τα δυσπρόσιτα σχολεία της περιοχής ευθύνης μας πρέπει να παραμείνουν ως έχουν και να μην υπάρξει καμία μεταβολή. Πρόκειται για μικρές σχολικές μονάδες που εδρεύουν σε χωριά του βορειότερου σημείου της Ελλάδας με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Η διπλή μοριοδότησή τους βοηθά στη στελέχωσή τους, διότι αποτελεί βασικό κίνητρο για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές, ώστε να επιδιώξουν να εργαστούν σε αυτά.

4. Βασική θέση της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου είναι να χωριστεί ο ν. Έβρου σε 3 περιοχές μετάθεσης (28/05/2015 Αρ. Πρωτ.: 18), λόγω της ιδιαιτερότητας του νομού: μεγάλο μήκος (περίπου 200χλμ), ύπαρξη νησιού, μεγάλη έκταση, δύσκολο οδικό δίκτυο, άσχημες καιρικές συνθήκες.

Α΄ Έβρου: σχ. μονάδες Αλεξ/πολης, Άνθειας, Φερών, Τυχερού και Σουφλίου

Β΄ Έβρου: σχ. μονάδες Λαβάρων, Διδ/χου, Μεταξάδων, Νέας Ορεστιάδας, Νέας Βύσσας, Ριζίων, Κυπρίνου και Δικαίων

Γ΄ Έβρου: σχ. μονάδες Σαμοθράκης

5. Θεωρούμε απαραίτητη την ίδρυση Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης στο Βόρειο Τμήμα του νομού, η οποία να περιλαμβάνει τις σχολικές μονάδες της προτεινόμενης περιοχής μετάθεσης Β΄ Έβρου. Την παρούσα χρονική στιγμή λειτουργεί μία Διεύθυνση στον Έβρο με έδρα την Αλεξανδρούπολη που έχει υπό την ευθύνη της όλα τα σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης από το ένα άκρο του νομού μέχρι το άλλο. Η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των σχολικών μονάδων της Β/θμιας (49), καθιστά κάτι περισσότερο από απαραίτητη τη λειτουργία και 2ης Διεύθυνσης. Η μετάβαση των εκπαιδευτικών του βορείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη είναι εξαιρετικά δύσκολη τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επικινδυνότητας λόγω του κακού οδικού δικτύου ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο. Οι δε αρμοδιότητες της Διεύθυνσης έχουν κατά πολύ αυξηθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία εξυπηρέτησης των εκατοντάδων εκπαιδευτικών. Το αίτημά μας αυτό έχει κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας από το 2010. Από τότε η μόνη ενέργεια που έχει γίνει, είναι να καταργηθεί και το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης που λειτουργούσε στην Ορεστιάδα και διεκπεραίωνε πολλά διοικητικά ζητήματα.

Υπηρετώντας σε έναν από τους ακριτικούς νομούς της χώρας, ζητούμε να διευκολυνθεί το έργο μας.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                        Γεωργουσίδου Μαρία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.