Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας





9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ


Ο Νίκος Τεμπονέρας, πριν από 27 χρόνια, πήρε τη θέση του στο πολυπληθές πάνθεον των λαϊκών αγωνιστών που πλήρωσαν με τη ζωή τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, της δημοκρατίας, των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Έγινε σύμβολο του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα των καθηγητών, των μαθητών και της νεολαίας, τη στιγμή που φούντωναν οι αγώνες τους, ενάντια στην τότε αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική πολιτική των Σουφλιά/Κοντογιαννόπουλου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
27 χρόνια μετά, σήμερα ο στυγνός νεοφιλελευθερισμός είναι καθεστώς, ο λαός υποφέρει, ο τόπος μετατρέπεται σε «νεοαποικία χρέους», η νέα γενιά οδηγείται στην ανεργία και στη μετανάστευση. Τα δημόσια αγαθά ξεπουλιούνται αντί «πινακίου φακής» και η Παιδεία μεταλλάσσεται σε εκπαίδευση για τους λίγους και κατάρτιση - μαθητεία για τους πολλούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές των ξένων και ντόπιων ολιγαρχών.
Σήμερα είναι εμφανές ότι οι αγώνες που έρχονται και θα δοθούν μέσα από τη δημοκρατικά και ταξικά οργανωμένη πάλη του λαού μας, θα εκπορεύονται από την ανάγκη για τη σωτηρία του ίδιου και της χώρας και θα αποτελούν πλέον τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο διεξόδου, κόντρα στη λογική της ανάθεσης και του εφησυχασμού. Στους αγώνες αυτούς μαζί μας θα είναι όλοι οι αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για το δίκιο. Λαμπράκης, Πέτρουλας, Τεμπονέρας μας δείχνουν το δρόμο:

ü  Για το δικό μας σχολείο που ονειρευόμαστε και οφείλουμε συλλογικά να ανιχνεύσουμε, χωρίς διακρίσεις και ταξικούς-οικονομικούς φραγμούς.
ü  Για τη δική μας κοινωνία, στη δική μας ανεξάρτητη χώρα, κοινωνία αλληλεγγύης, δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας, ελευθερίας και ισότητας.
ü  Εργασία, Σύνταξη, Ασφάλιση, Παιδεία, Υγεία για όλους.
ü  Για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων-μνημονιακών-αντεργατικών πολιτικών Κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ και τη ρήξη με τις δυνάμεις που τις εκπροσωπούν.

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, εμείς οι δάσκαλοι όλων των παιδιών, υποσχόμαστε
πως θα τιμήσουμε τον όρκο που δώσαμε,
πως θα διδάσκουμε και με το παράδειγμά μας,
πως τη ζωή μας δε θα τη βουλιάξουμε στο βάλτο της μοιρολατρίας και της παραίτησης.

Αν αξίζει να ζει κάποιος, αξίζει να ζει για τα ιδανικά του!
Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.