Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Οι χορηγίες είναι η επισφράγιση της χρόνιας υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης!







Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                            Ορεστιάδα 11- 10 - 2018

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                       Αρ. πρωτ.: 46

e-mail : b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr

Οι χορηγίες στα σχολεία
είναι η επισφράγιση της χρόνιας υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης



Ως  ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, με αφορμή τις χορηγίες διαφόρων «ευαγών» ιδρυμάτων και επιχειρήσεων στα σχολεία, δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων και η υλικοτεχνική τους υποδομή είναι ευθύνη και υποχρέωση του κράτους. Δεν υποκαθίσταται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες και κάθε είδους σπόνσορες που εισέρχονται στους σχολικούς χώρους με στόχο την άμεση ή μακροπρόθεσμη αύξηση της κερδοφορίας τους.

·         Στηρίζουμε την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να προτρέψει τους συναδέλφους να μην αποδεχθούν τη χορηγία του ιδρύματος Μποδοσάκη.

·         Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να διεκδικήσουν αγωνιστικά επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων.

·         Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους να μη διευκολύνουν διαφημιστικές καμπάνιες.

·         Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων.

Τα σχολεία μας έχουν ανάγκη από μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά και από μια γενναία κρατική χρηματοδότηση που να απαντάει στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.