Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!



Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                            Ν.Ορεστιάδα 14- 12 - 2018


ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                       Αρ. πρωτ.: 3


e-mail : b.elme.evrou@gmail.com


blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκαν σε κλειστή ομάδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης (messenger) μαθητών σχολείου της Ορεστιάδας,
προσβλητικά σχόλια που αφορούν το πρόσωπο της Δ/ντριας του 2ου ΓΕ.Λ Ορεστιάδας. Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη, προσβάλει στο σύνολό της την εκπαιδευτική κοινότητα και για το λόγο αυτό δηλώνουμε την αμέριστη ηθική συμπαράσταση στη συνάδελφό μας.


Όμως πάγια θέση μας είναι πως τα προβλήματα κι οι παραβατικές συμπεριφορές που προκύπτουν στην καθημερινότητα των Σχολείων μας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με παιδαγωγικούς όρους εντός του σχολικού χώρου και όχι να «λύνονται» σε δικαστικές αίθουσες. Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να εξαντλούμε όλες τις παιδαγωγικές μεθόδους, προκειμένου να συνετίσουμε τους μαθητές μας και να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν τα λάθη τους προς αποφυγήν παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.


Όπως δημόσια καυτηριάζουμε την παραπάνω πράξη που προσέβαλε τη Διευθύντρια, με τον ίδιο τρόπο δηλώνουμε και την σφοδρή αντίθεσή μας σε κάθε ενέργεια που ποινικοποιεί τη σχολική ζωή, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Πόσο μάλλον όταν ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου των παραπάνω μαθητών που έχει την παιδαγωγική ευθύνη τους, έχει επιληφθεί του θέματος.


Ως Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, διαπιστώνουμε με ανησυχία ότι τα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών μέσω του διαδικτύου έχουν αυξηθεί επικίνδυνα και για το λόγο αυτό σε συνεργασία με όλους τους φορείς της εκπ/κής κοινότητας, θα οργανώσουμε ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.




Για το Δ.Σ.


Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας


Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.