Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο2/17-12-2019. ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!





Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                               Ν. Ορεστιάδα 17 - 12 – 2019


ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                   Αρ. Πρωτ. : 2

e-mail : b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2

ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1773 ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι



Την Tρίτη 17/12/2019 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου στην οποία συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε μετά την ανακοίνωση από τον ΑΣΕΠ των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 αλλά και των προκηρύξεων και 1ΕΑ και 2ΕΑ και την απόρριψη 1.773 συναδέλφων εκπ/κών Ειδικής Αγωγής, λόγω δυσλειτουργιών κατά τη διαδικασία πληρωμής παραβόλου των τριών ευρώ.


Το Δ.Σ. ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:


Το Δ.Σ. της B ΕΛΜΕ Έβρου στηρίζει το δίκαιο αίτημα των 1.773 απορριφθέντων υποψηφίων του ΑΣΕΠ για επίτευξη νομοθετικής ρύθμισης ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019.


Η απόρριψή τους από τους πίνακες δε θα σημάνει μόνο τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία διορισμού αλλά τους αποκλείει και από την ενδεχόμενη πρόσληψή τους ως αναπληρωτές για τα επόμενα 3 χρόνια! Οι συνάδελφοι αυτοί ουσιαστικά μένουν εκτός εκπαίδευσης, αφού ο τριετής αποκλεισμός θα σημάνει αυτόματα και την ραγδαία πτώση της σειράς τους στους πίνακες.


Η μη καταβολή παραβόλου των 3€ δεν έγινε με κάποιο δόλο. Οι παραπάνω υποψήφιοι κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και είχαν όλοι εκδώσει το αντίστοιχο παράβολο, ο αριθμός του οποίου απαιτούνταν και για την αίτηση του ΑΣΕΠ, αλλά ενώ θεωρούσαν ότι είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία πληρωμής αυτό δεν συνέβη, λόγω παραπλανητικών δυσλειτουργιών του συστήματος.


Είναι πραγματικά τραγικό εξ αιτίας του ευτελούς ποσού των 3 (τριών) ευρώ, να οδηγούνται στην ανεργία για τα επόμενα χρόνια 1800 περίπου υποψήφιοι με πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου, με προϋπηρεσία και αγάπη για τον τομέα της Εκπαίδευσης που υπηρετούν, χωρίς κάποια δική τους υπαιτιότητα!


Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας, Οικονομικών, Εσωτερικών) να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε νομοθετική ρύθμιση και να συμπεριληφθούν όλοι οι υποψήφιοι στους πίνακες που έχουν απορριφθεί λόγω μη έγκαιρης καταβολής παραβόλου.


Η Β ΕΛΜΕ Έβρου στηρίζει την κινητοποίηση των συναδέλφων αύριο Τετάρτη 18/12 στις 16.00 μπροστά στη Βουλή.




Για το Δ.Σ.




Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας


Γιαννάτου Κική                                        Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.