Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ 30/01.
Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                               Ν.Ορεστιάδα 22 - 01 – 2020

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                      Αρ. Πρωτ. : 07
e-mail :b.elme.evrou@gmail.com
blog:http://b-elme-evrou.blogspot.gr/
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι:
Την Πέμπτη 30/01/2020, ημέρα αφιερωμένη στους Τρείς Ιεράρχες - προστάτες της Παιδείας μας, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία της Β ΕΛΜΕ Έβρου, στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, 09.00-12.30.
Οι συνάδελφοι των Σχολείων Διδ/χου, Μεταξάδων και Λαβάρων εφ’ όσον επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται για αιμοδοσία και στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Διδ/χου ( δηλώνοντας την προσφορά για την τράπεζα αίματος της Β ΕΛΜΕ ).
Η προσφορά σας θα βοηθήσει, ώστε να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του σωματείου μας, η οποία μπορεί να καλύψει τα μέλη της ΕΛΜΕ και τις οικογένειές τους σε περίπτωση ανάγκης.
Παραθέτουμε τη σχετική νομοθεσία που ορίζει με σαφήνεια τις αιμοδοτικές άδειες που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί:
(Φ.43/67822/Δ1/5-5-2014 εγκύκλιο του ΥΠΟΠΑΙΘ σε συνδυασμό με την παρ. 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.).
Μόνιμοι εκπαιδευτικοί
Οι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίνονται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και αυτοί που προσέρχονται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική τους πρωτοβουλία, δικαιούνται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών. Οι δύο αυτές μέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σημειώνεται ότι η άδεια αυτή χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων.
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Σύμφωνα με την αρ. Φ.43/67822/Δ1/5-5-2014 εγκύκλιο του ΥΠΟΠΑΙΘ οι εθελοντές αιμοδότες δικαιούται να απουσιάσουν από το σχολείο τους πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, δύο (2) επί πλέον ημέρες, οι οποίες μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με την ημέρα αιμοδοσίας είτε οποτεδήποτε μέσα στο χρονικό διάστημα της σύμβασής τους.
Για το Δ. Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                                                       Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.