Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΟΛΜΕ: Δράσεις και επόμενα βήματα για τη μη υλοποίηση της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας



Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ήδη έχει απευθυνθεί στην ΑΔΕΔΥ ζητώντας να προχωρήσει σε κήρυξη απεργίας-αποχής από την πραγματοποίηση ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων και να διερευνήσει τις νομικές δυνατότητες για προσφυγή. Η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη συγκαλέσει Γενικό Συμβούλιο την επόμενη Τετάρτη 20 Μαΐου, με θέμα την προκήρυξη απεργίας-αποχής. .
  • Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μετά και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή της διαδικασίας μετάδοσης, θα επιδιώξει νέα άμεση συνάντηση στην ΑΠΔΠΧ (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).
  • Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, θα διερευνήσει την πιθανότητα νομικής προσφυγής κατά της Υπουργικής απόφασης.
  • Η ΟΛΜΕ θα ενημερώσει άμεσα την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία εκπαιδευτικών συνδικάτων –ETUCE και ΕΙ – και θα ζητήσει την έμπρακτη συμπαράστασή τους για το θέμα αυτό. Θα εξετασθεί ακόμα και η δυνατότητα προσφυγής στους αρμόδιους μηχανισμούς και αρχές της Ε.Ε σε διοικητικό και δικαστικό επίπεδο.
 Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να λάβουν αποφάσεις μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος.  Θα γίνει προσπάθεια, σε συνεργασία με νομικό σύμβουλο να σταλεί ενδεικτικό πρακτικό τις αμέσως επόμενες μέρες, που θα περιλαμβάνει και νομικά και παιδαγωγικά επιχειρήματα.
Καλούμε τις/τους συναδέλφους να μην υλοποιήσουν σε καμία περίπτωση την υπουργική απόφαση της μετάδοσης μαθημάτων και για το σκοπό αυτό τους καλύπτουμε πολιτικά και συνδικαλιστικά.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ να ενημερώσουν άμεσα τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις, όπου ασκούνται πιέσεις σε συναδέλφους να υλοποιήσουν την Υ.Α.


Για το αρχείο σε pdf … εδώ

/www.olme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.