Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. 30 χρόνια μετά… Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ!

 


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                   N.Ορεστιάδα 08 - 01 - 2021

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                              Αρ. πρωτ.: 43

e-mail : b.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr

O Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας!

9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

 

Ο Νίκος Τεμπονέρας, πριν από 30 χρόνια, πήρε τη θέση του στο πολυπληθές πάνθεον των λαϊκών αγωνιστών που πλήρωσαν με τη ζωή τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, της δημοκρατίας, των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Έγινε σύμβολο του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της νεολαίας, τη στιγμή που φούντωναν οι αγώνες τους, ενάντια στην τότε αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική πολιτική του Β.Κοντογιαννόπουλου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

30 χρόνια μετά, σήμερα, ο στυγνός νεοφιλελευθερισμός και πάλι από κυβέρνηση Μητσοτάκη (τι σύμπτωση, άραγε!) είναι καθεστώς, ο λαός υποφέρει, ο τόπος μετατρέπεται σε «νεοαποικία χρέους», η νέα γενιά οδηγείται στην ανεργία και στη μετανάστευση. Τα δημόσια αγαθά ξεπουλιούνται αντί «πινακίου φακής» και η Παιδεία μεταλλάσσεται σε εκπαίδευση για τους λίγους και κατάρτιση - μαθητεία για τους πολλούς.

Σήμερα από την κυβέρνηση των «αρίστων» της Ν.Δ. με την ομοιομορφία των αλλεπάλληλων lock down και με εργαλείο και άλλοθι την πανδημία επιχειρείται να επιβληθεί το ίδιο αυταρχικό πλαίσιο των αντιδραστικών μέτρων στην εργασία και σε όλα τα κοινωνικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Ασφάλιση) και ελέγχου της κοινωνικής ζωής, της ελευθερίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Έχει ξεκινήσει μια νέα σκοτεινή περίοδος που στόχο έχει να πλήξει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Απαγόρευση διαδηλώσεων, όργιο βίας – καταστολής και κρατικής αυθαιρεσίας, πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σήμερα η κυβέρνηση, με τη σιωπή της συστημικής αντιπολίτευσης και μόνο οδηγό την υλοποίηση της πολιτικής των υπερεθνικών οργανισμών (Ε.Ε. - ΟΟΣΑ-  Παγκόσμια Τράπεζα) και των συμφερόντων του κεφαλαίου, αδιαφορεί εγκληματικά απέναντι στην υγεία του λαού, ενώ επιχειρεί να επιβάλει βάρβαρα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα οδηγώντας σε ακόμη βαθύτερη ύφεση. Στην κατεύθυνση της ίδιας νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής επιχειρείται η στοχοποίηση του εκπαιδευτικού κινήματος και των κοινωνικών αγώνων ώστε να εφαρμοστεί ένας νέος γύρος αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Σήμερα 30 χρόνια μετά τιμάμε τη μνήμη του συναδέλφου μας Ν. Τεμπονέρα.

Αγωνιζόμαστε για Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία.

Στους αγώνες του σήμερα, μαζί μας θα είναι όλοι οι αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για το δίκιο. Λαμπράκης, Πέτρουλας, Τεμπονέρας μας δείχνουν το δρόμο:

Για το δικό μας σχολείο που ονειρευόμαστε και οφείλουμε συλλογικά να ανιχνεύσουμε, χωρίς διακρίσεις και ταξικούς-οικονομικούς φραγμούς.

Για τη δική μας κοινωνία, στη δική μας ανεξάρτητη Ελλάδα, κοινωνία αλληλεγγύης, δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας, ελευθερίας και ισότητας.

Εργασία, Σύνταξη, Ασφάλιση, Παιδεία, Υγεία για όλους.

Για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων – μνημονιακών - αντεργατικών πολιτικών Κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ και τη ρήξη με τις δυνάμεις που τις εκπροσωπούν.

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, εμείς οι δάσκαλοι όλων των παιδιών, υποσχόμαστε

πως θα τιμήσουμε τον όρκο που δώσαμε,

πως θα διδάσκουμε και με το παράδειγμά μας,

πως τη ζωή μας δε θα τη βουλιάξουμε στο βάλτο της μοιρολατρίας και της παραίτησης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Αν αξίζει να ζει κάποιος, αξίζει να ζει για τα ιδανικά του!

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννάτου Κική                                                                     Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.