Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ.

 



Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                           Ν.Ορεστιάδα 15/ 09 /2021

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                        Αρ. πρωτ.: 67

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ: 1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

2. ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ

3. ΟΛΜΕ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

 

1.   Ανασύνθεση Δ.Σ. Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

2.   Συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών

3.   Έκτακτη Γ.Σ. των μελών της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

1.                 α. Την Tετάρτη 15/09/2020 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου με πρώτο θέμα την ανασύνθεση του Δ.Σ., εξ αιτίας της αποχώρησης της Προέδρου Γιαννάτου Κικής και του μέλους του Δ.Σ. Μπινιάτη Φωτεινής, οι οποίες διορίστηκαν μόνιμα σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στις 12/12/2019, στο Δ.Σ. εισέρχονται με βάση τη σειρά εκλογής τους:

η συν. Xατζηπεντίδου Χριστίνα και ο συν. Γκαρνετίδης Γεώργιος.

Οι προτάσεις για την κατανομή αρμοδιοτήτων ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη. Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κουσινίδης Χαρίλαος (Χάρης) 

κινητό: 6937032925 και 6944838869

e-mail: xkousini@gmail.com, xkousini@sch.gr,

f.b.Χαρίλαος Κουσινίδης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κασάπης Θανάσης

κινητό: 6948381383

e-mail: thanosthanoska@gmail.com

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεωργουσίδου Μαρία

κινητό: 6944307824

e-mail: geomaria@sch.gr

f.b.: Μαρία Γεωργουσίδου (georgousidou)

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ζαλοκώστας Χρήστος

κινητό: 6937011777

e-mail: zaloxri@gmail.com

ΤΑΜΙΑΣ

Κουσινίδης Χαρίλαος (Χάρης) 

 

ΜΕΛΗ

Κεραμιτσής Δημήτρης

κινητό: 6947581449

e-mail: dkerami@gmail.com

Xατζηπεντίδου Χριστίνα

κινητό: 6977889568

e-mail: christyepal@yahoo.gr

Γκαρνετίδης Γεώργιος

κινητό: 6945819661

e-mail: garnetdis@yahoo.gr

f.b.: Γιωργος Γκαρνετιδης

 

 

β. Στις συναδέλφισσες Κική Γιαννάτου και Μπινιάτη Φωτεινή που αποχώρησαν λόγω διορισμού, ευχόμαστε δύναμη και υγεία, ώστε να συνεχίσουν να υπηρετούν το Δημόσιο Σχολείο από το νέο τους μετερίζι, με την ίδια αυταπάρνηση και αγωνιστικότητα.

Ως Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, απευθύνουμε ιδιαίτερο θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό στην επί σειρά ετών Πρόεδρό μας, Κική Γιαννάτου. Η Κική Γιαννάτου ξεκίνησε τη συνδικαλιστική της πορεία στη Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, συμμετέχοντας από το 2009 ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στο Δ.Σ. από τη θέση του Γ.Γραμματέα και από τότε συμμετείχε όντας αναπληρώτρια, ανελλιπώς σε όλα τα Δ.Σ. ως Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος. Η αγωνιστική της δράση και προσφορά, την οδήγησε να εκλεγεί ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, Πρόεδρος ΕΛΜΕ για πολλά χρόνια, γεγονός που αποτελεί σπάνια περίπτωση για τα συνδικαλιστικά δεδομένα των σωματείων της χώρας. Η μαχητικότητα και αγωνιστικότητα που επέδειξε για την υπεράσπιση των αξιών της Δημόσιας Παιδείας, οδήγησε τον κλάδο να την εκλέξει στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατά την περίοδο 2015-16. Ήταν η πρώτη αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος στην Ελλάδα, που συμμετείχε σε Δ.Σ. εκπαιδευτικής ομοσπονδίας. Εκπροσωπώντας τη Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, αλλά και την ΟΛΜΕ, είχε ιδιαίτερη συνεισφορά στην γιγάντωση του κινήματος των αδιορίστων εκπαιδευτικών και στη μερική έστω δικαίωσή τους, με τους τελευταίους διορισμούς. Όμως η Κική Γιαννάτου παρά τις αυξημένες συνδικαλιστικές αρμοδιότητές της, δεν παραμέλησε ποτέ το λειτούργημα του μαχόμενου εκπαιδευτικού της τάξης, σε όποιο σχολείο υπηρέτησε. Θυμίζουμε ότι με τη δική της εποπτεία και ευθύνη το ΓΕΛ της ακριτικής μας Ν.Βύσσας, κατάφερε να αποσπάσει τη διάκριση της 1ης θέσης στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής και να φέρει το χρυσό μετάλλιο στον Έβρο, αλλά και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Διαγωνισμό Στατιστικής στην Ευρώπη!

Το κενό που αφήνει η αγαπητή μας Κική Γιαννάτου με την αποχώρησή της από την περιοχή, είναι δυσαναπλήρωτο. Την ευχαριστούμε για όλα. Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς με τον ίδιο αγωνιστικό παλμό.

 

2. Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους της Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, που συνταξιοδοτήθηκαν προσφάτως. Μέσα από το λειτούργημά τους επί σειρά ετών, αγωνίστηκαν να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους τις αξίες και τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για να προσφέρουν ως πολίτες στην πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας μας. Τους ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση, ώστε να απολαύσουν με τις οικογένειές τους, τους καρπούς της πολύχρονης προσπάθειάς τους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους και να τους στηρίζουμε σε ο,τιδήποτε καλό επιχειρήσουν.

 

3. Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, θα πραγματοποιηθούν από τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας Γενικές Συνελεύσεις ώστε να διαμορφωθεί το αγωνιστικό πλαίσιο για την έκτακτη Γ.Σ. Προέδρων στις 25 Σεπτεμβρίου. Αποφασίστηκε η συνέλευση της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ να γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, στον αύλειο χώρο του 1ου Γ/σίου – 1ου ΓΕΛ Ν.Ορεστιάδος, με ώρα έναρξης 17.00, τηρουμένων όλων των μέτρων για την υγειονομική προστασία των συμμετεχόντων. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και ιδιαιτέρως το θέμα της απεργίας – αποχής από την αντιδραστική «αξιολόγηση» που επιβάλλει η κυβέρνηση. Τη μάχη θα τη δώσουμε οργανωμένα και θα είναι και πάλι νικηφόρα.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στην Γ.Σ.

 

Οι τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ και ώρα 18.00 μ.μ.

Ευχόμαστε καλή και καρποφόρα διδακτική χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους!

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία, δύναμή μας είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                               Γεωργουσίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.