Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΝΤΡΙΕΣ/ΔΝΤΕΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                           Ν.Ορεστιάδα 15/ 09 /2021

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                        Αρ. πρωτ.: 68

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ: 1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

2. ΟΛΜΕ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» (ν 4692/2020, 4823/2021)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Εν όψει της σύγκλησης της συνεδρίας των συλλόγων για την «Αξιολόγηση», το Δ.Σ της ΕΛΜΕ απευθύνεται -με αίσθημα συλλογικής και δημοκρατικής ευθύνης- στους διευθυντές/τριες των σχολείων.

Τους καλούμε να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου και να ενημερώσουν τους συλλόγους για τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, βάσει των οποίων οι συνάδελφοι καλούνται να δηλώσουν Απεργία - Αποχή από τη διαδικασία της «Αξιολόγησης» και να προασπιστούν τις συλλογικές, δημοκρατικές, εργασιακές και μορφωτικές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας που κατεδαφίζονται με τον αντιδραστικό νόμο 4823/2021.Το νόμο που συμπληρώνει τον επίσης αντιλαϊκό νόμο 4692/20 και ακυρώνει τόσο το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου, όσο και το ρόλο του εκπαιδευτικού ως παιδαγωγού και ελεύθερα σκεπτόμενου δασκάλου, με συνείδηση της αποστολής και των δικαιωμάτων του.

Καλούμε επίσης τους διευθυντές να αντισταθούν στις υποδείξεις των προϊσταμένων τους για άσκηση πίεσης προς τους συναδέλφους, με στόχο την αποδοχή του αντιδραστικού μέτρου της «Αξιολόγησης». Να μη γίνουν οι φορείς για την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού των συλλόγων, μέσω της αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής εγκυκλίου που μετατρέπει το συνδικαλιστικό δικαίωμα σε … πειθαρχικό αδίκημα.

Τονίζουμε ότι η εν λόγω εγκύκλιος ( Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 ) αποτελεί το πιο ισχυρό τεκμήριο της αντιδημοκρατικής, αντεργατικής και αντιδραστικής πολιτικής που τηρεί το ΥΠΑΙΘ, αφού επιβεβαιώνει στην πράξη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση θεμελιωδών συνδικαλιστικών, συλλογικών και συνταγματικά αναγνωρισμένων δικαιωμάτων.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ τονίζει ότι οι διευθυντές/τριες των σχολείων πρέπει να παραμείνουν ισότιμα μέλη των συλλόγων διδασκόντων, πρώτοι μεταξύ ίσων, παιδαγωγοί, δάσκαλοι και συνάδελφοι και να μη γίνουν χειραγωγοί και managers, ιδιότητες που όχι μόνο δεν συνάδουν με το ρόλο του συνειδητού και δημοκρατικού εκπαιδευτικού, αλλά επιπλέον προσβάλλουν την ιστορία, τις κατακτήσεις, τις αξιώσεις και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε όλους τους διευθυντές/τριες να αρνηθούν να μετατραπούν σε μηχανισμό άσκησης πίεσης των συναδέλφων και επιβολής των πιο αντιδραστικών μέτρων της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Τους καλούμε να στηρίξουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ για Απεργία - Αποχή από τη διαδικασία της «Αξιολόγησης» και να συστρατευθούν στον κοινό αγώνα για τη Δημόσια Δωρεάν εκπαίδευση, για παιδαγωγική, πνευματική, συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αξιοπρέπεια και για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.

Όλες οι ΕΛΜΕ της χώρας, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ, θα στηρίξουν με κάθε μέσο κάθε εκπαιδευτικό στην περίπτωση που επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν.4823/2021 συνέπειες. Ταυτόχρονα θα κινηθούν εναντίον κάθε διοικητικού οργάνου που θα ξεκινήσει διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος απεργών υπαλλήλων, για παράβαση καθήκοντος αφού κατά την άσκηση αυτών των καθηκόντων τους εμποδίζουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος, παραβιάζοντας τις απορρέουσες από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν.1264/1982 υποχρεώσεις τους.

Μετά την απόφαση της Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε Απεργία - Αποχή (92,3%), προσκαλούνται οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι Δντριες/ντες να συμμετάσχουν σε διαδικτυακή ενημέρωση/συζήτηση

την Τετάρτη 29-09-21 και ώρα 19.00

στο σύνδεσμο: https://minedu-secondary.webex.com/meet/xkousini

Εκ του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.