Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ.

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                        Ν.Ορεστιάδα 04/ 05 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                             Αρ. πρωτ.: 28

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:  Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

ΚΟΙΝ:  ΟΛΜΕ

 

ΘΕΜΑ: 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ – Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων της Β ΄ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι!

 

Στα Συνέδρια της ΟΛΜΕ που διενεργούνται κάθε δύο χρόνια, συζητούνται - αποφασίζονται τα αιτήματα του κλάδου και διαμορφώνεται το πολιτικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης της Oμοσπονδίας. Οι αποφάσεις των συνεδρίων είναι δεσμευτικές για όλο τον κλάδο και ανατρέπονται μόνο με άλλο συνέδριο. Από τους συνέδρους εκλέγεται και το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

 

Οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων από τις ΕΛΜΕ για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1264/82, τις διατάξεις του Καταστατικού της Ομοσπονδίας μας και της απόφασης της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ (02/04/22).

Τα άρθρα του Ν.1264/82, που αφορούν τις εκλογές αυτές είναι τα 9, 10, 11, 12, και 30 παρ. 4 και τα άρθρα του καταστατικού της ΟΛΜΕ 38 και 14 παρ. 5.

 

Σύμφωνα με αυτά:

 

Α. Η τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 στην αίθουσα του ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και ώρα 17:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

1. Απολογισμός ΔΣ ΟΛΜΕ (εάν θα έχει εκδοθεί)

2. Κριτική πεπραγμένων του απερχόμενου ΔΣ της ΟΛΜΕ

3. Υποβολή προτάσεων και ψηφισμάτων για το 20ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε

4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

 

Β. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 στην αίθουσα του ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣαπό τις 11.00 έως τις 19.00.

Βάζουμε έως και 3 σταυρούς προτίμησης.

 

Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα.

Γ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ - ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Δικαίωμα «του εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» έχουν όλα τα μέλη της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ (μόνιμοι, αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιοι), που είναι τακτοποιημένα οικονομικά.

Όσοι συνάδελφοι ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στις 02/12/21 δεν θα καταβάλουν επιπλέον συνδρομή.

Όσοι συνάδελφοι δεν είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία και επιθυμούν να συμμετέχουν τώρα, θα έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιηθούν οικονομικά την ημέρα των εκλογών, πριν την ψηφοφορία ( όπως είναι γνωστό, οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και οι ωρομίσθιοι συνάδελφοι δεν θα καταβάλουν συνδρομή ).

 

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων, πρέπει να γίνει έως την Πέμπτη 12/05 και ώρα 18.00 στα γραφεία της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου [ή και ηλεκτρονικά στο e-mail της Β΄ ΕΛΜΕ (b.elme.evrou@gmail.com)]. Οι υποψηφιότητες θα σταλούν στα σχολεία την Παρασκευή 13/05.

Δ. ΚΑΡΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Όσοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να λάβουν κάρτα ελευθέρας εισόδου σε μουσεία, να παραδώσουν στο Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας τα παρακάτω δικαιολογητικά ( καλό είναι οι αιτήσεις να έρθουν ομαδοποιημένες, ανά σχολείο ):

 

α) αίτηση συμπληρωμένη ( αποστέλλουμε υπόδειγμα, συνημμένως )

β) μία φωτογραφία έγχρωμη τύπου ταυτότητας ( με το ονοματεπώνυμο γραμμένο στην πίσω πλευρά )

γ) βεβαίωση εργασίας, από το Σχολείο στο οποίο ανήκουν

 

Το Δ.Σ. θα μεριμνήσει για την έκδοση των καρτών.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι!

 

Από τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, εξαρτάται η δύναμη της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ σε οποιαδήποτε πανελλαδική ψηφοφορία Γ.Σ. για τα επόμενα 2 χρόνια. Ως εκ τούτου η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη!!!

 

Σας καλούμε να δώσουμε ΟΛΟΙ δυναμικά το παρών στη Γενική Συνέλευση και στην ψηφοφορία! Χρειαζόμαστε αναμφισβήτητα ένα ισχυρό σωματείο που να μπορεί να μας εκπροσωπεί και να διεκδικεί όλα όσα μας αξίζουν και μας αναλογούν. Είναι στο χέρι μας να έχουμε μια δυνατή Ομοσπονδία!

Για το Δ.Σ.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ Β ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                                             Κασάπης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.