Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                             Ν.Ορεστιάδα 25/ 11 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                     Αρ. πρωτ.: 66

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

 

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Δ.Σ. 2022

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Τα μέλη του Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ απευθυνόμενοι προς τους συναδέλφους όλων των σχολείων της περιοχής μας, θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση μας να απολογηθούμε για τη δράση μας στο πλαίσιο της λειτουργίας του σωματείου, σύμφωνα με το καταστατικό μας, αλλά και τις δημοκρατικές αρχές που υπαγορεύουν την σχετική υποχρέωση λογοδοσίας στη λειτουργία των συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων.

 

Ως απερχόμενο Δ.Σ. λειτουργήσαμε με βασικό κριτήριο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, σύμφωνα με όλες τις θέσεις του κλάδου όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από τις Γ.Σ. και τα συνέδρια της ΟΛΜΕ. Χρησιμοποιήσαμε όλες τις μορφές δράσης: απεργίες, στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου, συσκέψεις με γονείς και φορείς της περιοχής. Στηρίξαμε σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο κάθε αγώνα διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, πήραμε μέρος σε δράσεις αλληλεγγύης, εκπροσωπήσαμε τους συναδέλφους μας σε κάθε εκδήλωση που προσκληθήκαμε, υλοποιήσαμε δράσεις για εκπαιδευτικά ζητήματα, προσπαθήσαμε να έχουμε συνεχή παρουσία στα σχολεία ενημερώνοντας άμεσα τους συναδέλφους για κάθε ζήτημα και τέλος κοινοποιήσαμε όλες τις ανακοινώσεις -  καταγγελίες - θέσεις μας στα Μ.Μ.Ε., την ΟΛΜΕ και τις αρμόδιες κάθε φορά αρχές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Το τοπίο στην Δημόσια Εκπαίδευση παραμένει γκρίζο και προβληματικό. Διάγουμε τον δέκατο τρίτο μνημονιακό χρόνο και η Παιδεία γίνεται ο βασικότερος αποδέκτης μιας λυσσαλέας επίθεσης από πλευράς των δανειστών και τοκογλύφων εποπτών μας και των εγχώριων υποστηρικτών τους ( Κυβέρνηση Ν.Δ., καθώς και όλο το συστημικό πολιτικό προσωπικό ) για την επιβολή των βάρβαρων, αντιλαϊκών και νεοφιλελεύθερων επιλογών τους.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2010 έως και σήμερα εφαρμόζονται με μνημονιακή ακρίβεια ( και ενίοτε με υπηρεσιακό … φανατισμό ), οι εξής «απορρυθμίσεις»:

 

α) Καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν χιλιάδες σχ. μονάδες, τμήματα και υποστηρικτικές δομές.

β) Αυξήθηκε το διδακτικό μας ωράριο με συνέπεια την εμφάνιση μεγάλου αριθμού πλεονασμάτων σε αρκετές ειδικότητες.

γ) Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα εκτινάχθηκε στους 27 συν 10%. Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ότι: o αριθμός των μαθητών στα τμήματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20 για τα τμήματα των Γυμνασίων και της γενικής παιδείας των Λυκείων, τους 15 στις κατευθύνσεις και τους 10 για τα εργαστήρια. ( έχουμε προτείνει σχετική ρύθμιση των ανωτέρω μεγίστων αριθμητικών ορίων, για όσο χρόνο διαρκεί η πανδημία, 15 μαθητές/τμήμα ).

δ) Καταργήθηκε η Π.Δ.Σ. και ξεκινάει με καθυστέρηση κάθε σχ. έτος η Ενισχυτική Διδασκαλία.

ε) Τροποποιήθηκαν πάμπολλες φορές τα ωρολόγια προγράμματα όλων των τύπων των Σχολείων, μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας και καταργήθηκε ταυτόχρονα το 3ωρο των υπευθύνων εργαστηρίων. Με την τελευταία μάλιστα τροποποίησή τους σε Γυμνάσια και ΓΕ.Λ., η Εκπ/ση γνώρισε τη μεγαλύτερη «σφαγή» μαθημάτων και ολόκληρων κλάδων καθηγητών των τελευταίων χρόνων ( κλάδοι Κοινωνιολογίας, Οικονομίας, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και Καλλιτεχνικής Παιδείας ν.4692/2020 ). Μια «εκκαθάριση» που θυμίζει «μέρες Αρβανιτόπουλου», που οδήγησε το 2013 σε μια νύκτα 2.500 καθηγητές σε διαθεσιμότητα αφού πρώτα κατάργησε τα μαθήματά τους.

στ) Μειώθηκαν τα τμήματα, οι ειδικότητες και οι τομείς στην ΤΕΕ.

ζ) Αυστηροποιήθηκαν οι προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων γενικής παιδείας, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ, καθώς και των κατευθύνσεων και των Ο.Π. στα ΓΕΛ.

η) Εφαρμόστηκε η εγκύκλιος για τις ηλεκτρ. εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ και στα ΓΕΛ με συνακόλουθη περαιτέρω μείωση τμημάτων γενικής παιδείας, τομέων, ειδικοτήτων, τμημάτων κατευθύνσεων και Ο.Π.

θ) Εκδόθηκε εγκύκλιος για τον ενδιάμεσο χαρακτηρισμό παρακολουθούντων των ΕΠΑ.Λ.

ι) ) Εκδόθηκαν εγκύκλιοι για τον περιορισμό της λειτουργίας των ξενόγλωσσων τμημάτων και τον περιορισμό της ελεύθερης επιλογής 2ης ξένης γλώσσας στους μαθητές.

ια) Άλλαξαν τα κριτήρια για τη στελέχωση των σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

ιβ) Αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια μείωσης του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

ιγ) Συνεχώς αλλάζουν οι αναθέσεις μαθημάτων (Γ ανάθεση και ανάθεση εκτός πλαισίου).

ιδ) ) Ενοποιήθηκαν ειδικότητες και σε πολλές περιπτώσεις με εντελώς αντιεπιστημονικό και οξύμωρο αποτέλεσμα!

ιε) Καταργήθηκε η Δ΄ τάξη στα Εσπ. ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ.

ιστ) Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς, έδωσαν τη χαριστική βολή με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

ιζ) Ψηφίστηκε η απαράδεκτη ρύθμιση που προβλέπει βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στην τάξη και μετατρέπει την διδασκαλία από συλλογική δημιουργία και διαρκή αγώνα για τη διαμόρφωση αληθινά ελεύθερων ανθρώπων και υπεύθυνων πολιτών, σε εκπομπή reality και αρένα εντυπώσεων για το φιλοθεάμον κοινό!

ιη) Προωθείται η «αυτονομία» της σχ. μονάδας ως προεόρτιο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Εκπ/σης.

ιθ) Ψηφίστηκε και εφαρμόζεται το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα, το οποίο ενώ δεν επιλύει κανένα από τα σημαντικά προβλήματα της Εκπ/σης, επαναφέρει αρνητικές ρυθμίσεις του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, διότι:

·                 Επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και τη βάση του 10 με τη μορφή της Ε.ΒΕ.

·                 Θεσπίζει την «αυτοαξιολόγηση» του εκπ/κού έργου αλλά και την εξωτερική «αξιολόγηση» ενώ ακολουθεί και η ατομική «αξιολόγηση» εκπ/κών. Ήδη ο εκπαιδευτικός κόσμος έδωσε την ηχηρή του απάντηση σε όλη τη χώρα απορρίπτοντας με συντριπτική πλειοψηφία τους αναχρονιστικούς σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ.

·                 Επαναφέρει το εκδικητικό μέτρο της επιβολής ποινής σε όσους συναδέλφους αναπληρωτές δεν αποδεχθούν διορισμό.

·                 Ενισχύει τη διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων με την αύξηση και ενίσχυση των προτύπων σε βάρος των πειραματικών.

·                 Μονιμοποιεί την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων σε παρόντα χρόνο και με ανοιχτά σχολεία.

κ) Εξισώνονται επαγγελματικά δικαιώματα δημόσιων ΑΕΙ και ιδιωτικών κολεγίων και δίνεται το δικαίωμα στους αποφοίτους των τελευταίων, να διοριστούν/προσληφθούν στο δημόσιο.

κα) Συγκροτήθηκαν «νόθα» υπηρεσιακά συμβούλια, μετά τη μαζική αποχή των εκπαιδευτικών από το φιάσκο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που επέβαλε το υπουργείο. Αυτά τα υπηρεσιακά συμβούλια, δεν αναγνωρίζονται από τον κλάδο και ούτε τον εκπροσωπούν. Στο κενό έπεσε για δεύτερη συνεχή φορά μετά το 2020, η απόπειρα της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να επιβάλει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, με διακηρυγμένο στόχο να γενικεύσει το αντιδημοκρατικό μέτρο στα σωματεία. Πανελλαδικά η αποχή κυμάνθηκε στο 66%!

Όλα τα παραπάνω μέτρα είτε επιβάλλονται από τον Ο.Ο.Σ.Α. και την Ε.Ε., είτε αποτελούν πολιτικές επιλογές του εγχώριου πολιτικού προσωπικού, λόγω ιδεολογικοπολιτικών αγκυλώσεων, έχουν ως κύριο στόχο την εξοικονόμηση πόρων και ταυτόχρονα δημιούργησαν κι εξακολουθούν να δημιουργούν «δεξαμενές» τεχνητών πλεονασμάτων σε εκπ/κό προσωπικό., υποχρεωτικές μετακινήσεις, υπεραριθμίες.

Κατά το έτος 2022 η κυβέρνηση της Ν.Δ., με το πρόσχημα την πανδημία αρχικά και τον πόλεμο στην Ουκρανία μετέπειτα, συνέχισε την ολομέτωπη επίθεση της στα λαϊκά στρώματα. Η ακρίβεια σε τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα, επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί με τις τρύπιες επιδοτήσεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, όχι μόνο άφησε τον λαό απροστάτευτο, αλλά και χρησιμοποίησε και αυτή την «κρίση» ως ευκαιρία για να συντρίψει κάθε κοινωνικό δικαίωμα. Η Δημόσια Υγεία απαξιώνεται. Τα σωματεία μπαίνουν στο γύψο, επιβάλλονται συνθήκες ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα, η συνδικαλιστική δράση ποινικοποιείται, τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα στη διαδήλωση και την απεργία ουσιαστικά απαγορεύονται.

Ιδιαίτερο μένος επέδειξε η κυβέρνηση απέναντι στα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Η Ε.Β.Ε και η Τράπεζα Θεμάτων οδηγούν χιλιάδες μαθητές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τμήματα συγχωνεύονται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η «αξιολόγηση» σχολείων και εκπαιδευτικών έχει σαν στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε απλούς ιμάντες μεταβίβασης της αντιδραστικής κρατικής πολιτικής απέναντι στους μαθητές μας. Είναι ευνόητο ότι οι καταστάσεις αυτές επιβάρυναν τη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και διευκόλυναν τις κυβερνητικές πολιτικές που σκοπό έχουν να πλήξουν ισχυρά το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Τα ζητήματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της δράσης μας ήταν: η πανδημία του covid 19 και η εγκληματική διαχείρισή της από την κυβέρνηση, τα συνεχή αντιδραστικά νομοσχέδια του ΥΠΑΙΘ και η εχθρική του στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς, ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, οι μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπ/κών, τα δικαιώματα των αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων μας, η «αξιολόγηση» και η απεργία  – αποχή απ’ αυτήν, το Νέο Λύκειο και η μη εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, με συνέπεια την αδιαφάνεια και την έλλειψη αντικειμενικότητας. Αλλά και το το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας (στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ηλ.ρεύμα, τα καύσιμα κλπ), που εξανεμίζουν τους πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, φέρνοντας ένα νέο κύμα βίαιης φτωχοποίησης.

Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα στις 14/12/2021 και ανέπτυξε τις δράσεις του στα παρακάτω ζητήματα, ως εξής:

 

1.        17/12/2021. Εκδώσαμε ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό 2022 και καλέσαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ν.Ορεστιάδα.

2.        17/12/2021. Εκδώσαμε ανακοίνωση ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους εκπαιδευτικούς που θα μετακινούνταν τις επόμενες ημέρες λόγω των εορτών. Γενικεύσαμε τα αιτήματα για όλη τη σχ. χρονιά.

3.        21/12/2021. Συμμετείχαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό 2022 και ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, εκφώνησε σχετική ομιλία στην κεντρική πλατεία της Ν.Ορεστιάδας.

4.        21/12/2021. Κοινοποιήσαμε στις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς νέο ενημερωτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ, σχετικά με τις άδεις ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

5.        07/01/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και με όλα τα μέσα προστασίας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την εγκληματική κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας.

6.        13/01/2022. Κοινοποιήσαμε στις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς έγγραφο – καταγγελία της ΟΛΜΕ για παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων από το ΥΠΑΙΘ, στην προσπάθειά του να καλύψει κενά εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω covid.

7.        24/01/2022. Επαναλάβαμε την ανωτέρω ενημέρωση 6/13-01-22 προς τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για τις νόμιμες ενέργειες αντίδρασής μας.

8.        24/01/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση στήριξης στον αγωνιστή εκπαιδευτικό Κορδάτο Κώστα, ο οποίος υπέστη άδικη, αστήρικτη και εκδικητική  απόφαση περικοπής μισθού από τη ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας. Ο εκπαιδευτικός έχει δικαιωθεί, μετά από προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

9.        24/01/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση στηλιτεύοντας την άθλια κυβερνητική τροπολογία, με την οποία καταργήθηκε η άδεια ειδικού σκοπού για τους εκπαιδευτικούς με παιδιά που νοσούν από τον κορωνοϊό!

10.      24/01/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση για τις άδειες ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ενημερώνοντάς τους για τις περαιτέρω ενέργειες και προτρέποντάς τους να αιτηθούν άμεσα την άδεια ανατροφής που δικαιούνται, σύμφωνα με την απόφαση του Σ.Τ.Ε.

11.      29/01/2022. Ζητήσαμε από τις/τους Δ/ντριες/Δντέςτων σχολικών μονάδων της περιοχής μας, να μας αποστείλουν ενημέρωση για την επάρκεια ή μη των χρημάτων για λειτουργικά έξοδα και ιδιαιτέρως για τα έξοδα θέρμανσης, προκειμένου το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ να παρέμβει προς τους Δήμους της περιοχής μας, ζητώντας επιπλέον επιχορηγήσεις.

12.      30/01/2022. Συνυπογράψαμε με άλλους φορείς της περιοχής μας κοινή ανακοίνωση – παρέμβαση για τις εξελίξεις στο ΚΥΤ - ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου.

13.      30/01/2022. Εορτάσαμε τους Τρείς Ιεράρχες - προστάτες της Παιδείας μας, μαζί με τους συναδέλφους της Α/θμιας Εκπ/σης στο Διδ/χο και στη Ν.Ορεστιάδα. Ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Έβρου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας στον Ι. Ναό των Αγ. Θεοδώρων Ν.Ορεστιάδας.

14.      04/02/2022. Εν συνεχεία της ενημέρωσης της 24/01 για τις άδειες ανατροφής των νεοδιορίστων εκπαιδευτικών, κοινοποιήσαμε προς τις σχ. μονάδες σχετική ενημέρωση από την ΑΔΕΔΥ, αποστέλλοντας συνημμένως την υπ΄ αριθμ. 2367.2021 απόφαση του ΣτΕ και το Ενημερωτικό Σημείωμα της Νομικής Συμβούλου. Ενημερώσαμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ότι μπορούν να υποβάλλουν άμεσα στη Δ.Δ.Ε. τις αιτήσεις αδειών ανατροφής. Μετά από αυτή την ενημέρωση, αρκετοί συνάδελφοι σε όλο το νομό προχώρησαν σε αιτήσεις αδειών.

15.      10/02/2022. Εκδώσαμε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για την ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων τους.

16.      11/02/2022. Κοινοποιήσαμε προς τις σχ. Μονάδες και τους εκπαιδευτικούς τα παρακάτω: α) Ενημέρωση από την ΟΛΜΕ, για το ζήτημα των αδειών ανατροφής των νεοδιορίστων εκπαιδευτικών, β) Το αίτημα της Ομοσπονδίας για μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην θέση τοποθέτησης από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), των νεοδιορίστων εκπαιδευτικών. Υπενθυμίσαμε τις θέσεις της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ για το ζήτημα αυτό, γ) Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, για την Α΄ ανάθεση και τα εργαστήρια δεξιοτήτων και δ) Καλέσαμε όλους τους πολίτες της περιοχής να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ στην κεντρική πλατεία Ν.Ορεστιάδας, ώστε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επέκταση των μεταναστευτικών δομών στο χωριό Φυλάκιο Έβρου. Υπενθυμίσαμε ότι η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, συμμετέχει στην επιτροπή των φορέων της περιοχής, ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που υποβαθμίζουν την περιοχή μας και απαξιώνουν την τοπική κοινωνία.

17.      12/02/2022. Συνυπογράψαμε μαζί με όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ/ΔΕ Α.Μ.Θ. κείμενο – επιστολή προς το ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΑΙΘ, προκειμένου να οριστεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ εξεταστικό κέντρο προκαταρκτικών εξετάσεων για την εισαγωγή στις στρατιωτικές Σχολές.

18.      12/02/2022. Εκδώσαμε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ, για να μην περάσει το εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

19.      21/02/2022. Αποστείλαμε στην ΟΛΜΕ αίτημα για σύγκληση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων προκειμένου να οργανωθεί η αντίσταση του κλάδου α) ενάντια σε μια σειρά από αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης (αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, Ε.Β.Ε., εξετάσεις PISA, κ.ά.) και β) για την προώθηση των διεκδικήσεών μας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, για το Δημόσιο Σχολείο, την ποιότητα της ζωής μας και την εργασία μας.

20.       23/02/2022. Συμμετείχαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κομοτηνή για τη στήριξη της Δημόσιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ. Εκδώσαμε και διανείμαμε σχετική ανακοίνωση.

21.       23/02/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση για την αναγκαιότητα των μαζικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, επαναλαμβάνοντας τα πάγια αιτήματά μας.

22.       01/03/2022. Αποστείλαμε αίτημα σε όλους τους φορείς της περιοχής, προκειμένου να οργανώσουμε από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε: α) να καταδικάσουμε τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, β) την εμπλοκή της Ελλάδος σε αυτές και γ) να διαμαρτυρηθούμε για το εντεινόμενο κύμα ακρίβειας και την συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.

23.       03/03/2022. Συμμετείχαμε σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Ν.Ορεστιάδας μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών, διεκδικώντας να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-NATO-EE και κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία. . Στην εκδήλωση μίλησε και ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ.

24.       04/03/2022. Εκδώσαμε συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του συνταξιούχου συναδέλφου μας Πετρέση Κυριάκου. Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου, εκπροσωπώντας όλους τους συναδέλφους, ήταν στην εξόδιο ακολουθία όπου ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ανέγνωσε το συλλυπητήριο μήνυμα.

 

25.       06/03/2022. Συμμετείχαμε όπως κάθε χρόνο, στην εκδήλωση για τη μνήμη των 12 εκτελεσμένων αγωνιστών από τους ναζί κατακτητές, στο μνημείο των εκτελεσθέντων πατριωτών στο Ελληνοχώρι Διδ/χου.

26.       08/03/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση για την ημέρα της γυναίκας.

27.       14/03/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση για την ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τους αναπληρωτές και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία! (18 Μαρτίου 2022). Καλέσαμε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις 18 Μαρτίου. Κηρύξαμε και δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

28.       15/03/2022. Αποστείλαμε στα σχολεία επίκαιρες ενημερώσεις από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τις παρόμοιες αποφάσεις της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ.

29.       18/03/2022. Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τους αναπληρωτές. Συμμετείχαμε στην κινητοποίηση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξ/πολη, έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ Έβρου, μαζί με τους συναδέλφους της Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Κατόπιν τα Δ.Σ. της Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, συναντηθήκαμε με τη Δ/ντρια ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ κ.Πλακωτή και συζητήσαμε τα θέματα των προσεχών υπηρεσιακών μεταβολών, ζητώντας πλήρη δικαιοσύνη και διαφάνεια.

30.       28/03/2022. Συνδιοργανώσαμε την Εβδομάδα Αλληλεγγύης ( 28/03 - 01/04 ) με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων – εφοδίων για τους συνανθρώπους μας, που τεκμηριωμένα έχουν μεγάλη ανάγκη, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ορεστιάδας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ορεστιάδας, την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ορεστιάδας και την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.ΦΕ.). Η πρωτοβουλία μας είχε μεγάλη απήχηση.

31.       30/03/2022. Έκτακτη Γ.Σ. για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, εν όψει της Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ στις 02/04 στην Αθήνα. Προετοιμασία της απεργίας στις 06/04.

32.       01/04/2022. Αποστείλαμε στα σχολεία για ενημέρωση όλες τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα της έκτακτης Γ.Σ. της 30/03.

33.       01/04/2022. Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ προσυπογράφει την κοινή ανακοίνωση εκπαιδευτικών σωματείων για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων μας ( ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ).

34.       01/04/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση για την 24ωρη γενική απεργία της 06/04. Ξεκινήσαμε προετοιμασία για την επιτυχία της.

34.       04/04/2022. Αποστείλαμε στα σχολεία έγγραφο - ενδεικτικό σχέδιο συλλογής υπογραφών για μείωση ύλης, που είναι συνημμένο στο ψήφισμα: για την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου Κόπτση για την κάλυψη της ύλης στα ΓΕΛ και τη δραστική μείωση της ύλης σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα μαθήματα, το οποίο εκδόθηκε από την έκτακτη Γ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στις 30 - 03 - 22.

35.       06/04/2022. 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ν.Ορεστιάδας. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ EΙΡΗΝΗ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

36.       10/04/22. Συμμετοχή της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ σε διαδικτυακή εκδήλωση  στην κατεύθυνση της αντίθεσης και ακύρωσης των εξετάσεων Pisa.

37.       14/04/2022. Έκκληση για οικονομική βοήθεια - συγκέντρωση χρημάτων, για μαθητή που πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση.

38.       18/04/2022. Ανακοίνωση στήριξης της κινητοποίησης – συγκέντρωσης διαμαρτυρίαςτων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, τη Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ!

39.       25/04/2022. Κατάθεση τροπολογίας από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για την άρση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των νεοδιόριστων στον τόπο διορισμού. Προσυπογράφει και η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ.

40.       29/04/2022. Ενημέρωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το ζήτημα που προέκυψε για τους διορισθέντες το 2020 συναδέλφους ειδικής αγωγής, που υπέβαλαν αίτηση αποσπάσεως σε φορείς και απενεργοποιήθηκε η αίτησή τους.

41.       30/04/2022. Ανακοίνωση – κάλεσμα για την εργατική πρωτομαγιά.

42.       30/04/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ COSCO, καταδικάζοντας  την επιχείρηση καταστολής.

43.       04/05/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση προβάλλοντας τα προβλήματα των εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ και καταγγέλλοντας το ΥΠΑΙΘ για την προκλητική αδιαφορία του.

44.       06/05/2022. Ενημερώσαμε τις σχ. μονάδες για την εκλογική διαδικασία για το 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ με σχετική ανακοίνωση.

45.       13/05/2022. Αποστείλαμε μέσω των σχ. μονάδων ενημερωτική επιστολή στους γονείς, για τις εξετάσεις PISA. Ενημερώσαμε τις σχ. μονάδες για την εκλογική διαδικασία για το 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ με σχετική ανακοίνωση.

Κηρύξαμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για το πρώτο 3ωρο του πρωινού προγράμματος, στις 18 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων, προκειμένου να ακυρώσουμε τις εξετάσεις κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού.

46.       16/05/2022. Πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στην αίθουσα του ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, πριν την εκλογική διαδικασία του 20ου συνεδρίου ΟΛΜΕ.

47.       17/05/2022. Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Συλλέξαμε και αιτήσεις για την έκδοση καρτών ελευθέρας εισόδου στα Μουσεία.

48.       18/05/2022. Αποστολή της επείγουσας ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη στάσης εργασίας στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, εξ αιτίας του γεγονότος ότι η Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσέφυγε για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

49.       27/05/2022. Ανακοίνωση με αίτημα την ανάκληση της απόφασης του ΥΠΑΙΘ για «δυνητική αργία» στον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο.

50.       27/05/2022. Έκδοση ψηφίσματος στήριξης της εκπαιδευτικού Ρέππα Ντίνας, μέλους του Σ.Ε.Π.Ε. «Αριστοτέλης».

51.       22/06/2022. Ανασύνθεση στο Δ.Σ. Γ.Γραμματέας ο συν. Βούλκος Χρήστος στη θέση του παραιτηθέντος συν. Κασάπη Αθανασίου.

52.       23/06/2022. Διοργάνωση με μεγάλη επιτυχία μουσικής βραδιάς στο ΖΑΜΑΝΘΑ RestoBar, στο Διδ/χο.

53.       29/06/2022. Συμμετοχή στην εκδήλωση του ΣΔΕ Ορεστιάδας στο πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου.

54.       01-04/07/2022. Συμμετοχή στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ στην Αθήνα.

55.       22/08/2022. Έκδοση ανακοίνωσης με θέμα: “Νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: η κοροϊδία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζεται!”, για τον πρωτοφανή εμπαιγμό του ΥΠΑΙΘ, όσον αφορά τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά.

56.       08/09/2022. Ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των βασικών προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την έναρξη του νέου σχ. έτους. Συνάντηση γνωριμίας, με τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους/συναδέλφισσες.

56.       09/09/2022. Έκδοση 1ου ενημερωτικού δελτίου για τη νέα σχ. χρονιά.

57.       12/09/2022. Αποστολή στις σχ. μονάδες ενημερωτικών της ΟΛΕ, για την έναρξη της σχ. χρονιάς.

58.       12/09/2022. Ανακοίνωση για την έναρξη του νέου διδ. έτους 22-23.

59.       12/09/2022. Ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, για τους Μέντορες, Ενδοσχολικούς Συντονιστές, Ομίλους κ.ά

60.       19/09/22. Αποστολή αιτήματος στην ΟΛΜΕ για σύγκληση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων με θέμα: «η απάντηση του κλάδου στα αντιλαϊκά - αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, η προώθηση των διεκδικήσεων μας με απεργιακό αγώνα και το σταμάτημα της αξιολόγησης με απεργία αποχή».

61.       22/09/2022. Ενημέρωση των σχ. μονάδων και των εκπαιδευτικών για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να μην προχωρήσουν τα θέματα μεντόρων, ενδοσχολικών συντονιστών και εκπαιδευτικών ομίλων.

 

62.       23/09/2022. Ενημέρωση των σχ. μονάδων και των εκπαιδευτικών για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε οι συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων να συγκαλούνται νομίμως, εντός του εργασιακού ωραρίου.

 

63.       27/09/2022. Έκτακτη Γ.Σ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορ/δας για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

 

64.       28/09/2022. Έκδοση ενημερωτικού δελτίου με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην έκτακτη Γ.Σ. της 27/09. Το διευρυμένο Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ έλαβε απόφαση για προκήρυξη απεργίας – αποχής από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης ( συνεπώς και από την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης δηλ. μέντορες, συντονιστές κλπ.). Επίσης ελήφθησαν αποφάσεις: α. Άμεση λήψη μέτρων ενάντια στην ακρίβεια – αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, β. Καταγγελία για την παραπομπή σε δίκη της Προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, γ Να σταματήσει η στοχοποίηση των μη εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και η οικονομική αφαίμαξη τους με την υποχρεωτική υποβολή τους σε rapid test με δική τους δαπάνη. Δωρεάν τεστ για όλους!, δ. Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

66.       03/10/2022. Συμμετοχή της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στο συντονισμό των σωματείων ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και την προώθηση των διεκδικήσεων μας.

 

67.       04/10/2022. Διοργάνωση ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδος. Έκδοση ευχαριστήριας ανακοίνωσης προς τους συναδέλφους που συμμετείχαν.

 

68.       10/10/2022. Έκδοση και αποστολή στις σχ. μονάδες και στους εκπαιδευτικούς, των δύο εξωδίκων  για τη γνωστοποίηση της σχετικής απεργίας – αποχής, σύμφωνα με τις αποφάσεις της έκτακτης Γ.Σ. της 27/09.

 

69.       11/10/2022. Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην ΔΔΕ ΈΒΡΟΥ στο πλαίσιο της πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ.

70.       12/10/2022. Έκδοση απόφασης αποχής από τις ηλεκτρονικές ψευδο – εκλογές. Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις δημοκρατικές διαδικασίες τους! Όχι στις εκλογές νοθείας για τα υπηρεσιακά συμβούλια!

71.       18/10/2022. Πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γ.Σ. στο 2ο Γ/σιο Διδ/χου, για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

72.       18/10/2022. Έκδοση ενημερωτικού δελτίου με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην έκτακτη Γ.Σ.. Το διευρυμένο Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ επανέλαβε την απόφαση για αποχής από τις ηλεκτρονικές ψευδο – εκλογές. Επίσης αποφασίστηκαν: 1. Να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΟΛΜΕ, για την αύξηση της συνδρομής, 2.Να εκδοθεί ανακοίνωση για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιορίστων του 2020, 3. Ελήφθησαν απαοφάσεις επί των γενικών θεμάτων – αιτημάτων.

73.       20/10/2022. Έκδοση καταγγελίας εναντίον της ηγεσίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ), διότι με μια αστεία δικαιολογία «ανέβαλε» την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των Προέδρων για τις 22/10, τη στιγμή που η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα μας συνεχώς εντείνεται.

74.       21/10/2022. Κοινοποιήσαμε σε Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ορ/δας το επικαιροποιημένο υπόμνημα των αιτημάτων της Β ΕΛΜΕ και συζητήσαμε την προοπτική ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στην πόλη.

75.       24/10/2022. Καλέσαμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία στο χωριό Καναδάς.

76.       27/10/2022. Εκδώσαμε ανακοίνωση – καταγγελία για την πρόθεση της ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ, να προχωρήσεις σε συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων στο Νομό. Η ΔΔΕ τελικά δεν υλοποίησε την πρόθεσή της.

77.       01/11/2022. Συνδιοργανώσαμε με άλλους φορείς παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Ν.Ορεστιάδα την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο προετοιμασίας της γενικής απεργίας της 09 Νοέμβρη.

78.       09/11/2022. Γενική απεργία. Μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Ν.Ορεστιάδας και κατόπιν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.

79.       11/11/2022. Αποστολή αιτήματος προς τη Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για συνδιοργάνωση επιμορφωτικών εκδηλώσεων – σεμιναρίων.

80.       17/11/2022. Σύλλογος εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ορ/δας και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Εορτασμός της 49ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο μνημείο πεσόντων ηρώων του Δήμου.

81.       18/11/2022. Αποστολή του 1ου ενημερωτικού δελτίου προς τα Σχολεία και τους συναδέλφους για την εκλογική διαδικασία της 01/12.

82.       18/11/2022. Ενημέρωση των σχ. μονάδων και των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα και τον τρόπο υλοποίησης των εγκεκριμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων.

83.       18/11/2022. Ενημέρωση των σχ. μονάδων και των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα και τον τρόπο υλοποίησης των εγκεκριμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων.

84.       26/11/22. Συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και την ψηφοφορία για την εκλογή νέας Ε.Γραμματείας στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ.

85.            28/11/22. Πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στην αίθουσα του ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

86.            28/11/22. Αποστολή στις σχ. μονάδες των υποψηφιοτήτων, παρατάξεων ή μεμονωμένων υποψηφίων, για την εκλογική διαδικασία της 01/12/22.

87.            01/12/2022. Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Είναι δεδομένο ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας με το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας (στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ηλ.ρεύμα, τα καύσιμα κλπ), που εξανεμίζουν τους πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, το ζήτημα της «αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης», τα δικαιώματα των αναπληρωτών, η επιπλέον ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπ/σης, ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, η αδιαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς κι η υγειονομική θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου, θα είναι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα και την επόμενη συνδικαλιστική χρονιά. Καθοριστικό ρόλο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, θα αποτελέσει η ισχυροποίηση των σωματείων και οι συλλογικές, συντονισμένες, αποφασιστικές δράσεις!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας χρειάζεται την προσωπική στήριξη όλων των μελών του, για να συσπειρώσει, να οργανώσει και να αγωνιστεί αποτελεσματικά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι το μοναδικό όπλο ενάντια σε κάθε αντιδραστική πολιτική, στην πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», που μόνο στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από την πραγματική στόχευση του κάθε αντιλαϊκού μέτρου.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επιβάλλεται η αγωνιστική επαγρύπνηση όλων μας, προκειμένου να αποκρούσουμε τη βάρβαρη επίθεση που διαλύει το Δημόσιο Σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Οι αγώνες για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι και πάλι επίκαιροι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο την καταστροφή της πατρίδας μας και την καθυπόταξη των νέων μας από τα εκπαιδευτικά συστήματα που προωθούν τον « χυδαίο ανταγωνισμό » και την «εκπαίδευση της αμάθειας». Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε για μια παιδεία εθνική, οικουμενική, αληθινή. Η λογική της αγοράς δεν είχε ποτέ και δεν πρέπει να έχει θέση στα δικά μας πολιτιστικά πρότυπα. Τα ΜΜΕ της ψευτιάς και της υποκρισίας καλλιεργούν ένα κλίμα ηττοπάθειας και κοινωνικού αυτοματισμού. Ας ακυρώσουμε την προσπάθειά τους. Κανένας αγώνας δεν χάθηκε, όταν υπηρετούσε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Ας ετοιμαστούμε για να διδάξουμε το πιο σημαντικό μάθημα της ζωής μας. Το μάθημα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας!

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τα μέλη του σωματείου να υπερψηφίσουν τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.