Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06/03

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                          Ν.Ορεστιάδα 04/ 03 /2024

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                               Αρ. πρωτ.: 21

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

                Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ: 1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 2. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

 3. ΟΛΜΕ

 4. Μ.Μ.Ε.

 

Θέμα: «Πρόσκληση για έκτακτη Γενική Συνέλευση»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ το Σάββατο 09/03/24 στην Αθήνα. Συνεπώς αποφασίστηκε η έκτακτη Γ.Σ. συνέλευση των μελών της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ να γίνει την Τετάρτη 06 Μαρτίου, στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδος με ώρα έναρξης 17.00. Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και ιδιαιτέρως για τα εξής:

1.    Διεκδίκηση της οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια μόνο από το μισθό μας. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.

2.    Μείωση των τιμών στα βασικά είδη και στην ενέργεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια, του χρηματιστηρίου ενέργειας και των ρητρών αναπροσαρμογής. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Δημόσια αγαθά η ενέργεια, το νερό κλπ.

3.    Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ, και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Πλήρης εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων. Όχι στο προσοντολόγιο και σε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

4.    Πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών, με δημοσιοποίηση όλων των κενών.

5.    Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Καμία συγχώνευση, κατάργηση τμημάτων.

6.    Κατάργηση του ν.5284/2024 για την τεχνική εκπαίδευση. Τεχνική εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο ΥΠΑΙΘΑ. Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών! Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων! Κατάργηση όλων των άλλων δομών κατάρτισης.

7.    Όχι στα ιδιωτικά ΑΕΙ. Όχι στην κατάργηση του άρθρου 16.

8.    Επαναλειτουργία της Π.Δ.Σ. σε όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

9.    Κατάργηση της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων επί διετία στον τόπο διορισμού τους. Ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων (από το 2020 ), κατάργηση του ν.4823/2021.

10.              Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA. Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο.

11.              Κατάργηση των αντεργατικών εκτρωμάτων «Χατζηδάκη», «Γεωργιάδη».

12.              Άμεση απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές. Άμεση ρύθμιση όλων των σχετικών εκκρεμοτήτων σε μονίμους και αναπληρωτές συναδέλφους, από τη ΔΔΕ.

Επιπλέον στη Γ. Σ θα συζητήσουμε:

 

Κάθε εισήγηση και πρόταση που θα συμβάλλει στην αναχαίτιση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της ακρίβειας και της φτωχοποίησης.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΜΕ!

 

Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στην έκτακτη Γ.Σ.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.