Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Ανακοίνωση - καταγγελία στελέχους εκπαίδευσης, για στοχοποίηση εκπαιδευτικού, αντισυναδελφική και προκλητική συμπεριφορά.

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                     Ν. Ορεστιάδα 28/06/2024

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                    Αρ. πρωτ.: 45Α

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

ΚΟΙΝ:

1. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

2. Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ

3. ΥΠΑΙΘΑ

4. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

5. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

6. ΟΛΜΕ

7. ΑΔΕΔΥ

 

Θέμα: «Ανακοίνωση - καταγγελία στελέχους εκπαίδευσης, για στοχοποίηση εκπαιδευτικού, αντισυναδελφική και προκλητική συμπεριφορά»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου καταγγέλλει σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας για τη στοχοποίηση συναδέλφισσας εκπαιδευτικού – συνδικαλίστριας της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.) εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης στον σύλλογο εκπαιδευτικών 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, με ανακριβείς αναφορές προς την υπηρεσία, αντισυναδελφική και ασεβή συμπεριφορά σε βάρος της.

Στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας ο Διευθυντής προβαίνει σε ενέργειες εκφοβισμού και χειραγώγησης του συλλόγου εκπαιδευτικών. Αναφέρονται ενδεικτικά περιστατικά για την αυταρχική, εξουσιαστική, προσβλητική συμπεριφορά του. Ειδικότερα:

1)                 Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024 ο διευθυντής απαίτησε από το διδακτικό προσωπικό να προσέρχεται στο σχολικό περιβάλλον στις 08:15 και να αποχωρεί στις 14:15 καθημερινά και αυτό ανεξάρτητα από την εκ του νόμου οριζόμενη προϋπόθεση της ανάθεσης υπηρεσίας ή άλλου καθήκοντος, καταστρατηγώντας με αυτόν τον τρόπο το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, όταν του ζητήθηκε από την ανωτέρω εκπαιδευτικό να παρουσιάσει τη νομοθεσία που επιβεβαιώνει την απαίτησή του, εκείνος δεν την παρουσίασε ποτέ.

2)                  Αρνήθηκε να πρωτοκολλήσει αίτηση στην εκπαιδευτικό, την οποία ζήτησε η Δ.Δ.Ε. Έβρου με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη μείωση του διδακτικού ωραρίου της και την ανάγκασε να διεκπεραιώσει τηλεφωνικώς τη διαδικασία με τον προϊστάμενο προσωπικού της Δ.Δ.Ε.

3)                  Σε επόμενο χρονικό διάστημα, πραγματοποίησε φραστική επίθεση εναντίον της αποκαλώντας την «ανίκανη ως προς τη διαχείριση της σχολικής τάξης», επειδή «τόλμησε» να επιβάλλει ωριαία απομάκρυνση σε κάποιους μαθητές που παρεμπόδιζαν την διδασκαλία της.

4)                  Απαγόρευσε και παρεμπόδισε τη διανομή ανακοίνωσης της Α.Σ.Ε. από την συνδικαλίστρια εκπαιδευτικό προσβάλλοντας την και λέγοντας ότι «δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μοιράζει ο,τιδήποτε μέσα στον σύλλογο».

5)                  Παρεμπόδισε την ενημέρωση του συλλόγου από συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς – μέλη της Α.Σ.Ε. με την πρόφαση ότι δεν έλαβαν άδεια από εκείνον στο γραφείο του, πριν ξεκινήσουν την ενημέρωση των συναδέλφων.

6)                  Αποπειράθηκε να παρέμβει στον τρόπο βαθμολόγησης των μαθητών από τη συναδέλφισσα, διατεινόμενος ότι δεν θα υπέγραφε τους βαθμούς και απειλώντας την ότι δεν θα τους περάσει στο myschool, αν δεν του απολογούνταν πως προκύπτουν!!!

7)                  Το αποκορύφωμα της απαράδεκτης στάσης του υπήρξε στην εκπνοή του σχολικού έτους, καθώς προχώρησε σε προσχεδιασμένη και καλά προμελετημένη κατασκευή γεγονότων με σκοπό να πλήξει την αξιοπρέπεια, την εκπαιδευτική υπόσταση της εκπαιδευτικού, την προσωπικότητά της αλλά και την συνδικαλιστική της ιδιότητα. Σε μία από τις τελευταίες παιδαγωγικές συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων ο διευθυντής προέβη σε λεκτική επίθεση εναντίον της συναδέλφου με έντονα επιθετικό ύφος για τον τρόπο που ασκεί τα παιδαγωγικά και διδακτικά της καθήκοντα στη σχολική μονάδα.

8)                  Το εκδικητικό του μένος και η συνδικαλιστική της δίωξη από τον ίδιο συνεχίστηκε με επαναλαμβανόμενες, αόριστες, αβάσιμες, αναληθείς και αμφίβολης σκοπιμότητας αναφορές (συνολικά 4 μέσα σε λίγες μέρες) εναντίον της συναδέλφου προς την Δ.Δ.Ε. Έβρου, επιδιώκοντας τον διασυρμό της. Χρησιμοποιώντας ως αφορμή τη δήλωση για την απεργία – αποχή που είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση, την οποία είχε καταθέσει η εκπαιδευτικός τον Φεβρουάριο συμπαραστεκόμενη στον αγώνα των εκπαιδευτικών, έστω και αν δεν ενέπιπτε στις διατάξεις του ν. 4823/2021 ως αναπληρώτρια, πραγματοποίησε αναφορά εναντίον της προς την υπηρεσία. Ενέργεια που σκόπιμα την «μετέφρασε» σε αποχή από την ομάδα για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας στον άξονα «Σχέσεις σχολείου – Οικογένειας», παρά την αντίθετη ενημέρωση που είχε από την Συντονίστρια της ομάδας.

9)                  Εκτός των παραπάνω αναφορών προς την Δ.Δ.Ε. Έβρου, προχώρησε σε πρωτοφανείς κατηγορίες για «αδικαιολόγητη απουσία» της συναδέλφισσας «από τον χώρο εργασίας της», γιατί για επείγοντες λόγους υγείας αναγκάστηκε να απουσιάσει 20 λεπτά στο κενό της, αφού πρώτα τον αναζήτησε για να τον ενημερώσει, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό! Μάλιστα η εν λόγω αναφορά «ενεργοποιήθηκε» 4 μήνες μετά!!!

10)              Όπως επίσης προχώρησε σε αναφορά προς τη Δ.Δ.Ε. Έβρου κατηγορώντας τη συναδέλφισσα για «παραποίηση πρακτικού παιδαγωγικής συνάντησης του συλλόγου», στο οποίο η εκπαιδευτικός πρόσθεσε την άποψη – διαφωνία σε μέρος αυτού, όπως είχε δικαίωμα να πράξει με βάση τη νομοθεσία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι τυχαίες. Ενισχύονται από τον αυταρχικό κατήφορο του υπουργείου και της κυβέρνησης που αυτή την περίοδο επιδιώκει με κάθε τρόπο να βάλει εμπόδια στους μεγαλειώδεις αγώνες του κλάδου ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην αντιδραστική αξιολόγηση. Δεν είναι άσχετες από τις πιέσεις που ασκούνται, με πολλούς τρόπους, για να αποδεχτούν οι σύλλογοι διδασκόντων να γίνουν «συνένοχοι στο έγκλημα».

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μην επιτρέπουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους και να καταγγέλλουν στην ΕΛΜΕ κάθε τέτοια απόπειρα της διοίκησης.

Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους διευθυντές/διευθύντριες των σχολείων να εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία, μη επιτρέποντας την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                 Βούλκος Χρήστος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.