Τετάρτη 23 Μαΐου 2001

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 9



Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                Ορεστιάδα 23 - 5 - 2001
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                     
Τηλ. 0552-24361
e-mail : belmeebr@otenet.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο   9  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Θέμα :
Για την Τακτική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές για το 10ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Κατά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση, η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν απελπιστική μικρή. Το εκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται για άλλη μια φορά σε κρίσιμη καμπή, καθώς μείζονα θέματα, όπως το συνταξιοδοτικό, η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, η επικείμενη αξιολόγηση, το πρόβλημα των διορισμών, βρίσκονται σε εξέλιξη. Για τα θέματα αυτά αλλά και για το μελλοντικό πρόγραμμα δράσης του εκ/κου κινήματος απαιτείται διάλογος και προβληματισμός με τη συμμετοχή όλων μας, για να μην περιμένουμε έτοιμες λύσεις από <<φωτισμένες>> συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πολλοί μάλιστα παραπονέθηκαν στο Δ.Σ. ότι δεν έγινε ενημέρωση στα σχολεία για την Πανελλαδική απεργία στις 17 Μαΐου, αλλά συνάδελφοι ποια η καλύτερη ευκαιρία για ενημέρωση και συζήτηση από την συνέλευση την προηγούμενη μόλις μέρα;
Η αλήθεια είναι πως η αποχή από τα κοινά εντείνεται σε όλους τους κλάδους και όχι μόνο στον δικό μας, γεγονός που προβληματίζει τόσο τους σκεπτόμενους συναδέλφους όσο και τις παρατάξεις. Η διαιώνιση όμως και η ένταση του φαινομένου αυτού, μόνο δεινά μπορεί να αποφέρει και να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο, τόσο τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, όσο και τα όποια θεσμικά μας αιτήματα.
Η συμμετοχή βέβαια των καθηγητών στις Γενικές Συνελεύσεις δεν είναι υποχρεωτική, αλλά η μη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, όταν μάλιστα χορηγούνται συνδικαλιστικές αργίες μπορεί να επιφέρει κυρώσεις, το χειρότερο όμως θα ήταν η κατάργησή τους, λόγω της μη συμμετοχής μας.
Συνάδελφοι το Δ.Σ. προβληματίζεται έντονα πάνω στο θέμα αυτό και επειδή δεν είναι καλό να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, θα πρέπει να περιφρουρήσουμε τα όποια συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουμε. Σαν πρώτο βήμα στέλνουμε για προβληματισμό τη κατάσταση ψηφισάντων σε κάθε σχολείο, η οποία όμως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα γιατί στη Γ.Σ. ήταν περίπου 30 καθηγητές. Σαν δεύτερο βήμα το Δ.Σ. θα χορηγεί μελλοντικά βεβαιώσεις συμμετοχής στις συλλογικές διαδικασίες και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Για την ιστορία, τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν : ψήφισαν συνολικά 185 (αν ψήφιζαν τουλάχιστον 251 τότε θα στέλναμε 3 αντιπροσώπους στο συνέδριο), από τα οποία έγκυρα 178, άκυρα 1 και
 λευκά6.
Η Αγωνιστική Ενότητα έλαβε 78 ψήφους και εξελέγη σαν αντιπρόσωπος ο Δεμερδεσλής Γιώργος με 47 σταυρούς.
Η ΔΑΚΕ έλαβε 53 ψήφους και εξελέγη σαν αντιπρόσωπος η Δερμεντζοπούλου Έλση με 37 σταυρούς
Η ΠΑΣΚ – Καθηγητών έλαβε 47 ψήφους και δεν εξελέγη κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.