Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2001

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 12



Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                Ορεστιάδα 5 - 11 - 2001
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                     
Τηλ. - fax : 0552-24361
e-mail : belmeebr@otenet.gr

  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Θέματα :
1.      Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο
2.      Ημερίδα για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών
3.       Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση -
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
4.      Θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών





ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 1 το μεσημέρι στην κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας.
Στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες, την ημέρα αυτή για να συμμετέχουν και οι καθηγητές.



Θέμα 1ο : Η κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την φετινή χρονιά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι διορισμοί από την επετηρίδα και τον ΑΣΕΠ έγιναν για άλλη μια φορά καθυστερημένα. Παρά τις υποσχέσεις του ΥΠΕΠΘ για διορισμούς από τον Μάιο, οι κανονικοί διορισμοί έγιναν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ενώ οι διορισμοί των αναπληρωτών συνεχίζονται ακόμη. Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάθηκαν, καθώς τον Σεπτέμβριο είχαμε 1.300 ώρες ακάλυπτες στον Β. Έβρο, τον Οκτώβριο 955 ώρες και τον Νοέμβριο, που τα κενά περιορίστηκαν κυρίως στα ΤΕΕ, χάνονται γύρω στις 400 ώρες εβδομαδιαίως. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και βιβλία σε Γυμνάσια , Λύκεια και ΤΕΕ δημιούργησαν μια εικόνα διάλυσης στα σχολεία μας, καθώς τον Σεπτέμβριο πέρα από τα φιλολογικά μαθήματα ελάχιστα άλλα μαθήματα διδάχτηκαν. Τις επιπτώσεις από την απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν θα αργήσουμε να τις διαπιστώσουμε από τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και την συνεχώς εντεινόμενη μαθητική διαρροή στα σχολεία μας. Εκτιμούμε ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι συγκυριακό αλλά αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στην Εκπαίδευση, η οποία είναι πολιτική συνεχούς υποβάθμισης και διάλυσης της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Το Δ.Σ. συμβούλιο ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε στα προβλήματα αυτά με καταγγελίες οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν πανελλαδικά και έφθασαν μέχρι τη Βουλή. Οι καταγγελίες όμως δεν αρκούν αν δεν συνοδεύονται και από δυναμικές αντιδράσεις. Σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων δημιουργήσαμε συντονιστικό όργανο, όλων των εκπαιδευτικών φορέων της περιοχής μας (σύλλογος δασκάλων, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικές κοινότητες, ενώσεις γονέων και κηδεμόνων). Προχωράμε λοιπόν σε ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 1 το μεσημέρι στην κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας. Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες, την ημέρα αυτή για να συμμετέχουν και οι καθηγητές απρόσκοπτα.

Θέμα 2ο.
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 7μ.μ στο αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Ορεστιάδας  η  Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ διοργανώνει ημερίδα με θέμα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση. Θα επανέλθουμε όμως στο θέμα αυτό με λεπτομέρειες σε νέο ενημερωτικό.

Θέμα 3ο  Το Δ.Σ. αποφάσισε την διεξαγωγή της ετήσιας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις 27 Νοεμβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Ορεστιάδας. Η κατάθεση των ψηφοδελτίων μπορεί να γίνει μέχρι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια  εντεινόμενη απαξίωση από μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων για την συμμετοχή στα κοινά, με αποτέλεσμα τη συνεχή απομάκρυνση πολλών συναδέλφων από τις δημοκρατικές διαδικασίες του κλάδου. Η τακτική αυτή ενθαρρύνει το ΥΠΕΠΘ να εντείνει τα αντιεκπαιδευτικά του μέτρα, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και στην οικονομική - κοινωνική υποβάθμιση του συνόλου των εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζουμε ότι η μέρα των εκλογών είναι συνδικαλιστική αργία, που χορηγείται για την συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση.
Το απερχόμενο Δ.Σ. είναι αποφασισμένο να προασπίσει με κάθε μέσο τον δημοκρατικό αυτό θεσμό. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί κατάλογος προσερχόμενων στον οποίο θα καταγράφονται όσοι συμμετέχουν στην συνέλευση. Παράλληλα θα εισπράττεται η συνδικαλιστική εισφορά, η οποία την φετινή χρονιά θα καταβληθεί σε δυο δόσεις των 5.000 δρχ, η δε δεύτερη δόση θα καταβληθεί με το δώρο των Χριστουγέννων. Επειδή υπάρχουν ελάχιστοι συνάδελφοι που δεν κατέβαλαν μέρος της περυσινής εισφοράς θα κληθούν να την καταβάλουν την ημέρα αυτή. Ο κατάλογος των προσερχόμενων θα κοινοποιηθεί στα σχολεία και στο Γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα όσοι δεν συμμετέχουν στη συνέλευση και δεν βρίσκονται στο σχολείο την ημέρα αυτή, να υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις.

Θέμα 4ο  Το Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιάδας ενδιαφέρεται για τη δημιουργία θεατρικής ομάδας εκπαιδευτικών με απώτερο στόχο το ανέβασμα θεατρικής παράστασης. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν στο Δ.Σ.



                                               Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



           Δερμεντζοπούλου Έλση                                                       Κωνσταντάς  Αυγουστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.